A kannabisz virágzat bekerül az Európai Gyógyszerkönyvbe

A kannabisz virágzat első monográfiája az Európai Gyógyszerkönyvi Bizottság júniusi ülését követően jelent meg. A monográfiát arra fogják használni, hogy új előírásokat és szabványokat biztosítsanak a kannabisz alapú gyógyszerekre vonatkozóan Európában.

Ez a bejegyzés (https://cannabishealthnews.co.uk/2023/10/23/europe-publishes-first-monograph-on-cannabis-flower/, https://cannabishealthnews.co.uk/2023/10/19/first-uk-grown-cannabis-medicine-expected-by-end-of-2023/) eredetileg a Cannabis Health News oldalán jelent meg.

Ilyen típusú monográfiákat használnak útmutatásként a gyógynövénykészítmények alapvető specifikációihoz. Ez a kannabisz első modern, hivatalos monográfiája a széles körben elfogadott gyógyszerkönyvben.

A kannabiszvirág-monográfia már elérhető az interneten, és 2024 januárjában az Európai Gyógyszerkönyv (Ph. Eur.) 11.5. mellékletében jelenik meg.

Olyan információkat tartalmaz, mint a szárított kannabiszvirágminta gyűjtésének és feldolgozásának helyes módja, és a gyógynövénykészítmények általános monográfiájával való használatra készült, amely további követelményeket is tartalmazhat, amelyek relevánsak lehetnek.

Az Európai Gyógyszer- és Egészségügyi Igazgatóság szerint az új monográfia figyelembe veszi a több nemzeti hatóságtól kapott információkat a kannabisz saját joghatóságukban történő használatával kapcsolatban, és további korlátozásokat tartalmaz az arzén, a kadmium és az ólom tekintetében azokban az esetekben, amikor a gyógynövényt fel kell írni a betegeknek.

Milyen hatással lesz ez az orvosi kannabiszra Európában?

Az új monográfia fontos lesz azoknak a vállalatoknak, amelyek kannabiszt termelnek Európában, vagy akik exportálnak az európai piacra, és új szabványoknak kell megfelelniük.

Az iránymutatás világosabb kritériumokat fog biztosítani a különböző kannabisz-kemotípusok osztályozására, és konkrét teszteket/követelményeket határoz meg az azonosításra, az idegenanyag-tartalomra, a szárítási veszteségre, a nehézfém- és a kannabinoidtartalomra.

Az európai orvosi kannabisz ipar várhatóan 550 millió eurós árbevételt ér el 2023 végéig

Az első Egyesült Királyságban termesztett kannabisz gyógyszer 2023 végére várható

Az első, az Egyesült Királyságban termesztett kannabisz alapú gyógyszerek várhatóan 2023 végén lesznek elérhetők a betegek számára, ami jelentős mérföldkő lehet az ágazat számára.

A midlands-i székhelyű gyógyászati kannabiszgyártó, a Dalgety bejelentette, hogy új szerződéses megállapodást köt a Grow Pharma-val, amely lehetővé teszi a gyógyszerészeti minőségű, THC-ben gazdag vényköteles gyógyszerek kereskedelmi szállítását az Egyesült Királyság piacára.

Idén januárban a Dalgety belügyminisztériumi engedélyt kapott, amely lehetővé tette, hogy üzemében EU-GMP minőségű, magas THC-tartalmú orvosi kannabiszt termeszthessen és gyártson.

Az első termék most várhatóan 2023 végén lesz elérhető, így ez lesz az első Egyesült Királyságban termesztett kannabisz alapú gyógyszer, amely vényköteles lesz a betegek számára.

Az Egyesült Királyság orvosi kannabisz piaca az előrejelzések szerint 2026-ra több mint 1 milliárd fontot fog elérni, ami elősegíti az ország gazdasági növekedésének fellendülését.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Angliában egy beteg megkapta az első egészségbiztosítási visszatérítést kannabisz virágzatra

Forrás:
https://cannabishealthnews.co.uk/2023/10/23/europe-publishes-first-monograph-on-cannabis-flower/
https://cannabishealthnews.co.uk/2023/10/19/first-uk-grown-cannabis-medicine-expected-by-end-of-2023/