Az első Németországban termesztett orvosi kannabisz elérhető a gyógyszertárak számára

A Demecan 100 kg kannabiszt szállít az állami kannabiszügynökségnek.

A Demecan volt az első német gyógyszergyár, amely gyógyászati ​​kannabiszt szállított a német kannabiszügynökségnek. A cég ezt szerdán jelentette be. Az első szállítás több mint 100 kg kannabiszvirágot tartalmaz.

Szászországban jelenleg 2500 kannabisznövény növekszik beltéri ültetvényeken. 2022-ben már több mint 300 kg kiváló minőségű kannabiszvirágot takarítottak be, szárítottak és csomagoltak. Ebből több mint 100 kg-ot szállítanak az Állami Kannabiszügynökség számára, amely majd szétosztja a gyógyszertárakban.

A szászországi Ebersbachban üzemelő induló vállalkozás egyike annak a három vállalatnak, amelyek kannabiszt termesztenek az állam számára. A másik kettő kanadai kézben van, ezek Szász-Anhaltban, valamint Schleswig-Holsteinben üzemelnek. A három cég 2019-ben megnyerte a Gyógyszerek és Orvosi Eszközök Szövetségi Intézete (BfArM) megfelelő pályázatát.

A Demecan jelenleg közel 1000 kilogrammot termel évente. Összességében a pályázat kiírja, hogy a három cég négy évre elosztva bő tíz tonnát termel majd. A Demecan szerint a BfArM által évente megrendelt mennyiség mintegy felét már eddig is meg tudta termelni: Szászországból évente akár 660 kg-ot szállítanak ebből a fajtából.

Németország államilag támogatja az orvosi kannabisz termesztését

Beltéri ültetvény egy korábbi vágóhídon

A kannabiszt Ebersbachban, szigorúan őrzött körülmények között állítják elő – minden falban 24 cm-es vasbeton, acélajtók, 150 kamera és egy csúcstechnológiás számítógépes rendszer a növények növekedésének ellenőrzésére és optimalizálására – egy beltéri termelő létesítményben. Egy kiterjedt szelekciós folyamat során a Demecan egy, az OG Kush magas THC-tartalmú fajtán alapuló, indika-domináns fajtát választott. A Demecan gondosan kiválasztotta az ehhez használt fenotípust több mint 250 növény közül.

Az alapítók tavaly a több mint 100 000 négyzetméteres egykori vágóhídon ünnepelték az első virágzást, és azóta több termést is betakarítottak, amelyeket elemzések után mostanra a kannabiszügynökséghez szállítottak. Az ügynökség székhelye a BfArM, és a kannabisz virágait és kivonatait ellenőrzött módon továbbítja a gyógyszertáraknak.

A jövőben a Demecan saját bevallása szerint lényegesen nagyobb mennyiségben állíthat elő jó minőségű kannabiszt, mint amennyit korábban a BfArM elkülönített. Egy másik fajtát (2. típusú Demecan) szintén március óta termesztenek. A társaság a közelgő szállítással további részleteket kíván közölni ezzel a fajtával kapcsolatban.

Dr. Adrian Fischer orvos és társalapító, a termesztésért és minőség-ellenőrzésért felelős ügyvezető igazgató számára fontos, hogy ismerje saját kannabiszvirágait a gyógyszertárakban, és ez egy különleges mérföldkő: “Végre lehet német kannabiszt kapni a gyógyszertárban. Különösen örülök neki, hogy sok betegen lehet segíteni ezzel a kiváló termékkel, és az ellátási helyzetet javítani tudjuk a termesztéssel ebben az országban. Természetesen kívánatos lenne, ha lényegesen többet termelnénk. A Demecan képes erre.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Németországban 2021 első felében 80%-kal nőtt az orvosi kannabisz import

Forrás:
https://www.apotheke-adhoc.de/nachrichten/detail/pharmazie/demecan-liefert-100-kg-an-cannabisagentur