A krónikus betegek tartós javulást érnek el a kannabisz kivonatok használatával

PLOS One

A PLOS One folyóiratban megjelent megfigyelési kísérleti adatok szerint a növényi eredetű kannabisz kivonatok használata az egészséggel összefüggő életminőség javulással jár a fájdalomtól, fáradtságtól és más krónikus betegségektől szenvedő betegeknél.

Ausztrál kutatók a kannabisz kivonatok hatékonyságát értékelték egy 2300 betegből álló csoportban, akiknek engedélye van az orvosi kannabisz használatára. A vizsgálat résztvevői három hónapon át különböző százalékban THC-t és CBD-t tartalmazó kivonatokat fogyasztottak.

Más nagyszabású megfigyeléses vizsgálatok eredményeivel összhangban a kutatók klinikailag jelentős javulásról számoltak be a kannabisz kivonatok használatát követően.

„Ez a tanulmány megállapította, hogy az egészséggel összefüggő általános életminőség 3 hónap alatt javult azoknál a betegeknél, akik receptre felírt orvosi kannabiszhoz jutottak Ausztráliában” – számoltak be a szerzők.

„Az eredmények statisztikailag szignifikáns és klinikailag is jelentős javulást mutattak az egészséggel összefüggő általános életminőségben és a fáradtságában krónikus betegségekben szenvedőknél. Hasonló javulást láttunk a krónikus fájdalomban szenvedő résztvevők fájdalompontszámaiban; depressziós betegek depressziós pontszámaiban; és a szorongásos betegek szorongásos pontszámaiban.”

A kutatók arra a következtetésre jutottak: „Eredményeink arra utalnak, hogy az orvosi kannabisz felírása a klinikai gyakorlatban enyhítheti a fájdalom, a fáradtság, a szorongás és a depresszió tüneteit krónikus egészségi állapotú betegeknél, és javíthatja az egészséggel összefüggő általános életminőséget. … A tanulmány eredményei hozzájárulnak a folyamatos bizonyítékokhoz a döntéshozatalhoz mind a klinikai gyakorlatban, mind a szakpolitikai szinten.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A kannabisz termékek javítják az egészséggel összefüggő életminőséget a krónikus betegségben szenvedőknél

Kutatás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10482296/