Az orvosi kannabisz javítja az idegrendszeri betegségekben szenvedők életminőségét

Advances in Experimental Medicine and Biology

Az Advances in Experimental Medicine and Biology folyóiratban megjelent adatok szerint az idegrendszeri rendellenességekkel (pl. epilepsziával, Parkinson-kórral stb.) diagnosztizált betegek tüneteik javulását tapasztalják az orvosi kannabisz alkalmazását követően.

Görög kutatók 100 betegből álló csoportban értékelték a kannabisz használatát. A betegek életminőségét egy 36 tételből álló egészségügyi felmérés segítségével vizsgálták.

A kutatók a következőkről számoltak be: „A betegek többsége, akik neurológiai betegségeik kezelésére kaptak orvosi kannabiszt (58 százalék), tüneteik csökkenéséről számolt be, [beleértve] a jobb energiát és vitalitást… javult az alvásuk és az étvágyuk az orvosi kannabisz alkalmazását követően. …Azok a résztvevők, akik hosszabb ideig használatak orvosi kannabiszt, statisztikailag szignifikánsan több energiáról és vitalitásról, valamint jobb mentális és általános egészségi állapotról is beszámoltak.”

Korábbi vizsgálatok szerint a kiegyensúlyozott arányban THC-t és CBD-t tartalmazó növényi eredetű kannabisz olajok használata biztonságos és hatékony bizonyos kezelésre rezisztens neurológiai betegségekben szenvedő idős betegek számára, beleértve a Parkinson-kórt, a szklerózis multiplexet és a perifériás neuropátiát.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A növényi eredetű kannabiszolaj hatékony a tünetek kezelésére idős, kezelésre rezisztens idegrendszeri betegségben szenvedő betegeknél

Kutatás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37581814/