A betegek szerint az orvosi kannabisz javítja a munkateljesítményt

Egy új tanulmány rávilágít arra, hogy az orvosi kannabisz számtalan jótékony hatást gyakorolhat a betegek életminőségére, a tünetek csökkentésétől az energiaszint és a munkateljesítmény fokozásáig.

Ez a bejegyzés (https://cannabishealthnews.co.uk/2023/08/23/study-patients-say-medical-cannabis-improves-job-performance/) eredetileg a Cannabis Health News oldalán jelent meg.

Görög kutatók orvosi kannabisszal kezelt betegek egy csoportját vizsgálták, hogy megpróbálják megérteni, hogyan befolyásolja az életminőségüket.

Az athéni Nyugat-Attika Egyetem Ápolási Tanszékén végzett vizsgálatba száz beteget vontak be, akiknek többsége (58%) neurológiai rendellenességben szenvedett.

A résztvevőket arra kérték, hogy töltsenek ki egy szocio-demográfiai és klinikai kérdőívet, valamint az SF-36 Health Survey skálát, amelyet a klinikai életminőség felmérésére használnak.

Az eredmények szerint a jelentős többség (96%) arról számolt be, hogy az orvosi kannabisz csökkentette a tüneteket.

Emellett 68%-uk azt mondta, hogy megnövekedett energiaszintet és „vitalitást” tapasztalt, 88%-uk pedig azt mondta, hogy az orvosi kannabisz javította a munkavégzési képességüket.

A legtöbb beteg arról is beszámolt, hogy a kezelést követően javult az alvás (79%) és az étvágy (71%).

A szerzők azt mondják, hogy azok, akik hosszabb ideig használatk az orvosi kannabiszt, „statisztikailag jelentősen” több energiáról és vitalitásról, de jobb mentális egészségről és általános egészségi állapotról is beszámoltak.

A legtöbb beteg azt mondta, hogy felfedte családtagjai előtt az orvosi kannabisz használatát (85%), és többségük támogatta (93%), de sokan még mindig vonakodtak attól, hogy nyilvánosan és társadalmi helyzetekben nyíltan használják gyógyszereiket (81%).

A tanulmány következtetésében a kutatók azt mondják, hogy ez a tudás segíthet az egészségügyi szakembereknek abban, hogy „személyre szabottabb ápolási ellátást” nyújtsanak, és „optimális terápiás eredményeket” érjenek el.

Orvosi kannabisz használata mellett a betegek egészséggel kapcsolatos életminősége tartós javulást mutat

Korábbi kutatások az orvosi kannabiszról és az életminőségről

Egyre több tanulmány emelte ki az orvosi kannabisz pozitív hatását az életminőségre sokféle betegségben szenvedő betegeknél.

Egy, az év elején közzétett ausztrál tanulmány azt találta, hogy a betegek az SF-36 Health Survey mind a nyolc aspektusában jelentős javulást jelentettek.

Az Egyesült Királyságból származó valós adatok folyamatosan arról számoltak be, hogy az orvosi kannabiszt használó betegek életminősége javul.

Egy, az év elején megjelent tanulmány szerint az általános egészségi állapot, az életminőség, a hangulat és az alvás „jelentősen” javult három hónapos kezelés után, az adatok pedig „klinikailag jelentős” javulást mutatnak.

Hasonlóképpen, egy külön vizsgálatban a betegek általános életminőségükben, valamint szorongásukban és alvásminőségükben figyeltek meg változásokat, ami arra utal, hogy a kannabisznak azon túl is lehetnek jótékony, amely tünetekre elsősorban felírták.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A kannabisz termékek javítják az egészséggel összefüggő életminőséget a krónikus betegségben szenvedőknél Angliában

Forrás:
https://cannabishealthnews.co.uk/2023/08/23/study-patients-say-medical-cannabis-improves-job-performance/