A növényi eredetű kannabiszolaj hatékony idős, kezelésre rezisztens idegrendszeri betegségben szenvedő betegeknél

Journal of Clinical Medicine

A Journal of Clinical Medicine folyóiratban közzétett megfigyelési kísérleti adatok szerint a THC-t és a CBD-t egyenlő 1:1 arányban tartalmazó növényi eredetű kannabiszolajok használata általában biztonságos és hatékony a neurológiai betegségekben szenvedő betegek számára.

Ausztrál kutatók 157, kezelésre rezisztens neurológiai, mozgásszervi, autoimmun vagy gyulladáscsökkentő betegségben szenvedő betegnél értékelték a kannabiszkivonatok tartós használatát.

A kutatók arról számoltak be, hogy a 65 éves vagy annál idősebb betegek és/vagy a neurológiai betegségekben, például Parkinson-kórban, perifériás neuropátiában és szklerózis multiplexben szenvedők számára volt a leghatékonyabb a kannabisz kivonatok használata. Eredményeik összhangban vannak számos más tanulmány eredményeivel, amelyek az egészséggel összefüggő életminőségbeli előnyökről számolnak be a kannabiszt fogyasztó idősebb betegek körében.

Az alanyok legnagyobb valószínűséggel az alvás és a fájdalom javulásával kapcsolatban számoltak be a kannabisz hatékonyságáról – mely eredmények összhangban vannak korábbi tanulmányokkal. Ezzel szemben a spondilózisban szenvedő betegeknél volt a legkevésbé valószínű, hogy érzékelték a kannabiszterápia előnyeit.

A szerzők arra a következtetésre jutottak: „Ez a retrospektív orvosi feljegyzés áttekintése leírja az ausztráliai Sydney egyik klinikáján a kannabiszt használó betegek populációjának jellemzőit, és adatokat szolgáltat a kannabisz gyógyászati kezelésének hatékonyságáról és biztonságosságáról a betegek állapotára és indikációira vonatkozóan. … Az eredmények azt mutatják, hogy a gyógyászati kannabisz kiegyensúlyozott összetételében számos, nem rákos megbetegedést és indikációt kezelhet egyidejűleg, és az orvos biztonságosan felírhatja.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Az idősebb betegek életminősége javult az orvosi kannabiszkezelést követően

Kutatás
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9965412/