Az orvosi kannabisz javítja a veteránok életminőségét és csökkenti a szerhasználatot

Clinical Therapeutics

Egy új tanulmány szerint a gyógyászati kannabisz javítja az életminőséget, és csökkenti a nem kívánt gyógyszer- és szerhasználatot a veteránok körében.

Ez a bejegyzés (https://cannabishealthnews.co.uk/2023/07/18/medicinal-cannabis-improves-veterans-quality-of-life-and-reduces-substance-use-study/) eredetileg a Cannabis Health News oldalán jelent meg.

Egy több mint 500 amerikai katonai veterán bevonásával készült új felmérés azt találta, hogy az orvosi kannabisz javítja az életminőséget és csökkenti az egyéb szerek, köztük az alkohol és más vényköteles gyógyszerek nem kívánt használatát.

A Clinical Therapeutics folyóiratban megjelent tanulmányba 510 veteránt vettek fel 2019 márciusa és decembere között, akik számos mentális és fizikai egészségi problémával éltek.

A leggyakoribb egészségügyi problémák közé tartozott a krónikus fájdalom (38%), a PTSD (26%), a szorongás (9%) és a depresszió (5%).

A legtöbb résztvevő arról számolt be, hogy napi szinten használ kannabiszt, és sokuk azért is használja, hogy csökkentsék más vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek, köztük az antidepresszánsok és a gyulladáscsökkentők használatát.

A megkérdezettek túlnyomó többsége (91%) azt mondta, hogy a kannabisz segített nekik abban, hogy „jobb legyen az életminőségük”.

Sokan arról számoltak be, hogy kevesebb alkoholt (46%), kevesebb gyógyszert (45%), kevesebb dohányt (24%) és kevesebb opioidot (21%) fogyasztanak az orvosi kannabisz ​​használata miatt – ez a megállapítás összhangban van több tucat másik tanulmánnyal.

Az angliából származó új kutatások reménykeltők a PTSD kannabisszal való kezelésében

A tanulmány azt is megjegyezte, hogy azok a veteránok, akik fekete bőrűek, nők, krónikus fájdalmakkal éltek, vagy aktív harcban szolgáltak, nagyobb valószínűséggel számoltak be arról, hogy csökkenteni szeretnék a vényköteles gyógyszerek számát.

„A résztvevők kannabisz fogyasztása pozitívan befolyásolta számos egészségügyi állapot és tünet kezelését” – mondták a tanulmány szerzői.

„A válaszadók közül sokan arról számoltak be, hogy az orvosi kannabisszal végzett kezelés után jobb életminőséget, kevesebb pszichés tünetet, kevesebb testi tünetet tapasztalt, és kevesebb alkoholt, kevesebb gyógyszert, kevesebb dohányt és kevesebb opioidot fogyasztott.”

A szerzők arra ösztönözték az érdekelt feleket, beleértve a klinikusokat, a kormányhivatalokat és más tudományos kutatókat, hogy „vegyék fontolóra azokat a bizonyítékokat”, amelyek alátámasztják a kannabiszt mint ártalomcsökkentő stratégiát a nem kívánt gyógyszerhasználat visszaszorítására a veterán populáció körében, sőt potenciálisan az opioid krízis leküzdésének eszközeként is.

„A jelenlegi eredmények azt mutatják, hogy a gyógyászati kannabisz potenciálisan ártalomcsökkentő szerepet játszhat, segítve a veteránokat abban, hogy kevesebb gyógyszert és egyéb szert használjanak. … Ezeknek az eredményeknek tájékoztatniuk kell a veterán populációval dolgozó klinikusokat, mivel a kannabisz hatékony eszköz lehet a veteránok megsegítésében.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A PTSD-s veteránok 71%-a gyógyulófélben orvosi kannabisz használata után

Forrás: 
https://cannabishealthnews.co.uk/2023/07/18/medicinal-cannabis-improves-veterans-quality-of-life-and-reduces-substance-use-study/