A magas THC-tartalmú kannabisz virágzat inhalálásával jelentősen javul a betegek életminősége

Biomedicines

Egy új tanulmány szerint angliai betegek a THC domináns kannabisz virágzat inhalálása után az általános életminőség, a fájdalom súlyosságának és a szorongás tüneteinak javulásáról számoltak be.

Ez a bejegyzés (https://cannabishealthnews.co.uk/2022/10/25/high-thc-cannabis-flower-linked-to-improvements-in-quality-of-life-khiron/) eredetileg a Cannabis Health News oldalán jelent meg.

Egy új közleményben, amelyet a Project Twenty21 brit megfigyelési tanulmány adatai alapján tettek közzé, a betegek „jelentős javulásról” számoltak be az egészséggel összefüggő életminőségben, akiknek orvosuk a Khiron Life Sciences által előállított THC-dús kannabisz virágzatot írták fel.

A 20% THC-t és 1% CBD-t tartalmazó Khiron 20:1 inhalálása mellett a betegek javulást tapasztaltak az általános hangulat és az alvás, valamint a fájdalom súlyossága és a szorongás tüneteiben.

A Khiron 20:1 az egyik leggyakrabban felírt termék a Project Twenty21 programjában.

A tanulmány áttekintése

2018 novemberében az Egyesült Királyság Belügyminisztériuma törvényes utat alakított ki az arra jogosult betegek számára, hogy a kannabisz alapú, humán gyógyászati felhasználásra szánt termékeket (CBPM) engedély nélküli gyógyszerként írják fel. Ide tartoznak az orális adagolásra szánt folyékony kannabisz kivonatok („olajok”) és az inhalálásra szánt szárított virágok („flos”). A CBPM-ek hagyományos formában történő elszívása kifejezetten tilos.

A mai napig a THC-dús kannabisz virágzatok továbbra is a leggyakrabban felírt orvosi kannabisz termékek a Project Twenty21-ben, amely az első többközpontú, prospektív, megfigyeléses egyesült királyságbeli orvosi kannabiszt használó betegnyilvántartás.

Ez a megfigyelési, prospektív adatáttekintés elemzi a betegek által jelentett végponti méréseket (PROMS), amelyeket a Project Twenty21 gyűjtött össze a Khiron 20:1-ről, a projektben leggyakrabban felírt orvosi kannabisz termék inhalálásával kapcsolatban.

A kiinduláskor és az azt követő három hónapos nyomon követés során gyűjtött mérések az egészséggel kapcsolatos életminőséget, az általános hangulatot és az alvást tartalmazta. A betegség súlyosságának állapot-specifikus mérését a Brief Pain Inventory Short Form (BPI-SF) és a Generalized Anxiety Disorder 7-Item Scale (GAD-7) segítségével végezték.

Orvosi kannabisz használata mellett a betegek egészséggel kapcsolatos életminősége tartós javulást mutat

A megállapítások

A résztvevők többnyire férfiak voltak (77,6%, átlagéletkor = 38,3), akiket főleg krónikus fájdalommal (50,9%) és szorongásos rendellenességekkel (25,3%) diagnosztizáltak.

A Khiron 20:1 inhalálása az önértékelt egészséggel kapcsolatos életminőség, az általános hangulat és az alvás jelentős javulásával járt. Az állapot-specifikus értékelések jelentős javulást mutattak a fájdalom súlyosságában és az interferenciában azoknál a betegeknél, akik a Khiron 20:1-et krónikus fájdalom kezelésére alkalmazták.

Hasonló eredményeket találtak a szorongásos rendellenességgel diagnosztizált betegeknél.

A jelentett hatások 6 hónap után is fennmaradtak.

Következtetés

A tanulmány szerzői erre a következtetésre jutottak: „Eredményeink azt mutatják, hogy a gyógyszerészeti minőségű, THC-dús kannabisz virágzat, a Khiron 20:1 jelentős javulással jár a betegek által bejelentett fájdalompontszámok, hangulat, szorongás, alvászavarok és általános egészséggel kapcsolatos életminőség tekintetében a kezelésre rezisztens klinikai populációban.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A kannabisz termékek javítják az egészséggel összefüggő életminőséget a krónikus betegségben szenvedőknél

Forrás:
https://cannabishealthnews.co.uk/2022/10/25/high-thc-cannabis-flower-linked-to-improvements-in-quality-of-life-khiron/