A kannabisz tartós enyhülést nyújt a neuropátiás fájdalomban szenvedő betegek számára

Medical Cannabis and Cannabinoids

A Medical Cannabis and Cannabinoids folyóiratban megjelent adatok szerint a kannabisz inhalálása a krónikus neuropátiában szenvedő betegek fájdalmának és alvásának tartós javulásával jár.

A német kutatók 99, neuropátiás fájdalomtól szenvedő betegből álló csoportban értékelték a kannabisz használatát. A vizsgálatban résztvevők 12-22% THC tartalmú szárított virágokat inhaláltak, napi 0,15-1 g maximális dózisban. Legfeljebb hat nyomon követést végeztek 4-6 hetes időközönként.

A kutatók a következőkről számoltak be: „A terápia alatt a fájdalom medián pontszáma hat héten belül jelentősen, 7,5-ről 4,0-ra csökkent. Az erős fájdalomtól (pontszám >6) szenvedő betegek aránya 96 százalékról 16 százalékra csökkent. Az alvászavar szignifikánsan javult, a pontszámok mediánja 8,0-ról 2,0-ra csökkent. Ez a javulás hat hónapon át fennmaradt. Nem jelentettek súlyos mellékhatásokat.”

Más felmérések hasonló fájdalomcsökkenést jelentettek a neuropátiás betegeknél a az inhalált kannabisszal történő terápia bevezetését követően.

A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutottak: „Az eredmények… azt mutatták, hogy a krónikus neuropátiás fájdalom hatékonyan, fenntarthatóan és biztonságosan kezelhető orvosi kannabisz segítségével.”

A Journal of the American Medical Association (JAMA) által közzétett tanulmány kimutatta, hogy a krónikus fájdalomtól szenvedő betegeknél, akik egy hónapnál tovább használták az orvosi kannabiszt, jelentősen csökkent a felírt opioidok mennyisége.

A Substance Use and Misuse folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy az orvosi kannabiszhoz való legális hozzáférés biztosítása segíthet a betegeknek csökkenteni vagy abbahagyni az opioid fájdalomcsillapítók használatát életminőségük veszélyeztetése nélkül.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A magas THC-tartalmú kannabisz virágzat inhalálásával jelentősen javul a betegek életminősége

Kutatás:
https://karger.com/mca/article/6/1/89/860557