Írország: 77% támogatja az orvosi kannabiszt

ireland_irish_marijuana_cannabis

Mindenki megérdemli a biztonságos hozzáférést az orvosi kannabiszhoz, és hogy használhassa, ha segít neki és az orvosa támogatja. Ez igaz Amerikában és mindenhol máshol. Az orvosi kannabisz reform lendületbe jött Európában, ahol Írország esetében sokszor visszatér ez a párbeszéd. Az egészségügyi miniszter a közelmúltban kijelentette, hogy ” lépéseket fog tenni” az orvosi kannabisz ügyében Írországban. Egy ilyen lépést az ír lakosság túlnyomó többsége támogatna, egy friss felmérés szerint. A The Journal jelenti:

A közvélemény kutatás amit a The Claire Byrne Show by Amárach végzett megállapította az emberek 77%-a támogatta, 13%-a ellenzte, míg 10%-uk az válaszolta, hogy nem tudja.

Meredek emelkedés volt azoknak a számában, akik a növény legalizálásának előnyeit és hátrányait vitatják az elmúlt hetekben.

Az egészségügyi miniszter Simon Harris arra kérte az Egészségügyi Termékeket Szabályozó Hatóságot, hogy gyűjtsön össze szakértői tanácsokat a orvosi kannabiszról.

Ha az állampolgárok 77%-a támogat egy törvényi változtatást, azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy az a törvényi változtatás bőven esedékes. A kannabiszról már bebizonyosodott, hogy százszor biztonságosabb, mint az alkohol. Az Írországban élő szenvedő betegek megérdemlik, hogy egy olyan gyógyszert használhassanak, ami sokkal biztonságosabb, mint a gyógyszeripari szerek. Remélhetőleg az egészségügyi miniszter betartja az ígéretét, miszerint lépéseket fog tenni az orvosi kannabiszért januárban, és reméljük, hogy lesz értelme annak amit tesz.

Forrás:
http://www.weednews.co/ireland-77-support-for-medical-marijuana