A legfelsőbb szövetségi kábítószer-tisztviselő elismeri, hogy a felnőttkori kannabiszhasználat legalizálása nem vezetett a serdülőkorúak használatának megugrásához

Nora Volkow, az amerikai Nemzeti Drogabúzus-ellenes Intézet (NIDA) igazgatója a közelmúltban tett kijelentései szerint a felnőttkori kannabiszpiac legalizálása nem vezetett a kannabisszal kísérletező fiatalok arányának növekedéséhez.

Az Ethan Nadelmann, a Drug Policy Alliance korábbi igazgatója által vezetett podcastban Volkow elismerte, hogy kezdetben aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a legalizálás a kannabiszt fogyasztó serdülők arányának növekedéséhez vezet. Ezzel kapcsolatban azonban azt mondta: “Összességében nem ez történt.”

A mai napig több tucat szövetségi és államspecifikus felmérés nem azonosított független kapcsolatot a kannabisz felnőttkori vagy gyógyászati ​​célú legalizálása és az azt használó tizenévesek arányának növekedése között. Ezenkívül a JAMA Pediatrics folyóiratban 2019-ben közzétett adatok arról számoltak be, hogy a kannabisz felnőttkori legalizálása összefüggésbe hozható a fiatalok önbevallott kannabiszhasználatának csökkenésével. Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) által összeállított különálló adatok arról számoltak be, hogy a kannabisszal kapcsolatos kábítószer-kezelési programokban részt vevő serdülők száma ugrásszerűen csökkent azokban az államokban, amelyek legalizálták és szabályozták a felnőttkori használat piacát.

Az interjú során Volkow azt is elismerte, hogy a legalizálás „jobb eredményekhez” vezetett egyes államokban, és hogy a kannabiszra vonatkozó szövetségi törvények „gátolják” a tudósokat a növény kutatásában – különösen a terápiás hatékonysága tekintetében.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Az orvosi kannabiszt legalizáló államokban csökkent a kamaszok kannabiszfogyasztása

Forrás:
www.iheart.com/podcast/1119-psychoactive-84544756/episode/8-nida-director-nora-volkow-86234299/