Görögországban legalizálják az orvosi kannabisz használatát és előállítását

Az Egészségügyi Minisztérium arra törekszik, hogy javaslatot tegyen az orvosi kannabisz felhasználásra és termelésre vonatkozó jogszabályi változtatásokra.

Andreas Xanthos egészségügyi miniszter szerint már készülőben vannak azok az intézkedések, amelyek lehetővé teszik az orvosok számára, hogy pusztán orvosi okokból kannabiszt írjanak fel.

A kormány is készen áll arra, hogy olyan jogszabálytervezetet terjesszen elő, amely lehetővé tenné, hogy ezeket a gyógyszereket Görögországban csomagolják és gyártsák. A minisztérium döntései tudományos tanulmányokon alapulnak, amelyek a gyógyászati kannabisz hatékonyságát mutatják bizonyos betegségek kezelésében.

Az orvosok szerint a kannabisz használata segít a krónikus fájdalom, a glaukóma és a szklerózis multiplex tüneteinek enyhítésében. Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy függőséget okozhat, és a rendszeres használat pszichotikus rendellenességekhez vezethet.

A kannabisz orvosi alkalmazása számos európai országban legális, köztük Ausztria, Csehország, Finnország, Németország, Olaszország, Portugália és Spanyolország.

Forrás:
http://www.ekathimerini.com/217846/article/ekathimerini/news/use-production-of-medical-cannabis-may-be-legalized-in-greece