A francia pszichiáterek többsége támogatja a kannabisz gyógyászati és rekreációs célú legalizálását

L’Encephale

Francia kutatók egy anonim internetes felmérést végeztek 2021. szeptember 28. és 2022. március 29. között végeztek az Encéphale Online közösség előfizetői, azaz körülbelül 4000 francia pszichiáter körében.

A résztvevőket arra kérték, hogy töltsenek ki egy strukturált kérdőívet, amelyben összegyűjtötték szocio-demográfiai jellemzőiket, klinikai tapasztalataikat, a kannabisz legalizálásával kapcsolatos véleményeiket és a kannabisz származékok pszichiátriai rendellenességekre gyakorolt ​​hatásait. Logisztikus regressziós modelleket használtak a kannabisz legalizálása melletti vagy ellenző tényezők azonosítására.

Egy 413 francia pszichiáter bevonásával készült felmérésben „253-an (61,3%) nyilatkoztak úgy, hogy támogatják a rekreációs célú kannabiszt, és 349-en (84,4%) az orvosi kannabiszt. (…) A legtöbb válaszadó aggódott a pszichotikus rendellenességek kialakulása miatt. A leggyakrabban a legalizálást támogató érvek a jobb megelőzés, a termékek hatóanyag-tartalmának jobb ellenőrzése, illetve a fiatalok jobb védelme volt.”

A francia pszichiáterek többsége támogatta az orvosi kannabisz forgalmazását, és kisebb mértékben a rekreációs kannabisz legalizálását. A rekreációs kannabisz esetében a legalizációt támogató pszichiáterek aránya valamivel magasabb volt, mint a francia általános népességben.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A pszichózis esetén már egy adag CBD is segített normalizálni a véráramlást a hippokampuszban

Kutatás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38311481/