Dél-Afrika legalizálta az orvosi kannabiszt

Dél-Afrika legalizálta a kannabisz gyógyászati ​​felhasználását, miután az Orvosi Ellenőrző Tanács bejelentette, hogy iránymutatásokat tesz közzé a gyógyászati ​​kannabisz termesztéshez. A keret lehetővé tenné súlyos betegségben szenvedők számára, hogy a tanács jóváhagyását kérjék gyógyászati ​​kannabisz használatára, amit az orvosok írnának fel felügyelet mellett.

Az Inkatha Szabadság Párt tagjai “óriási győzelemként” fogadták a döntést, és tisztelgésként a néhai Mario Oriani-Ambrosini képvislő felé, aki elindítottan a gyógyászati ​​kannabisz legalizálását 2014-ben tüdőrák miatt bekövetkezett halála előtt.

A párt képviselője Narend Singh úgy üdvözölte a reformokat, mint “nagy áttörést és fantasztikus hírt a választás szabadsága mellett.”

“Mario fáradhatatlanul küzdött ezárt, és bár ő a kannabisz használatának legalizálását a gyógyászati ​​felhasználáson túl is javasolta, rekreációs használatra, megegyeztünk arról, hogy visszavonunk minden nem gyógyászati ​​használatra vonatkozó javaslatot, hogy minden erőfeszítésünkkel az orvosi legalizálást biztosítsuk,” mondta Singh egy riportban, megjegyezve, hogy “több ezer beteg” már használja az olajat, de “magas költségek mellett.”

“A termesztésnek arra kell irányulnia, hogy a gyógyhatású és megfizethető legyen a rászorulók számára. Nem szabad megengedni, hogy kizárólagosan csak azok számára legyen elérhető, akiknek van pénzük, “mondta. “Ez az, ami mellett mi érvelünk.”

Quintin van Kerken, a dél-afrikai Drogellenes Szövetség egyik képviselője azt mondta, hogy az egészségügyi szakembereknek “nagy mennyiségű oktatásra van szükségük” a termékekről, mielőtt képesek lesznek ajánlani használatukat a betegek számára.

“El kell felejteniük sok negatív mítoszt a kannabiszról, ha a beteg azon jogát, hogy kannabiszt használjon teljes mértékben támogatják az egészségügyi dolgozók,” mondta.

Az Egészségügyi Ellenőrző Tanács nem adott ütemtervét az irányelvekról szóló kiadványban.

Forrás:
https://www.ganjapreneur.com/south-africa-legalizes-mmj/
http://www.iol.co.za/news/politics/medicinal-cannabis-gets-the-go-ahead-7842750