Egy vizsgálat szerint a CBC és a CBG daganatellenes tulajdonságokat mutatnak a gyomor-bélrendszeri rákos sejtekben

A Cannabics Pharmaceuticals Inc., a rákra és annak mellékhatásaira összpontosító személyre szabott kannabinoid gyógyászatban kutató cég bejelentette, hogy izraeli üzemükben végzett tesztsorozatokban kimutatták, hogy a CBC (kannabikromén) és a CBG (kannabigerol) kannabinoidok tumorellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, amely hatásokat humán gyomor-bélrendszeri rákos sejteken tesztelték.

A CBC egy nem pszichotróp kannabinoid, és egyike a természetben előforduló fito-kannabinoidoknak. Számos lehetséges pozitív terápiás tulajdonsággal rendelkezik, és elősegítheti az antimikrobiális, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és neurogenezis aktivitást. Különösen a fiatalabb kannabisz növényekben fordul elő, bár általában csak kis mennyiségben.

Ezekben a tesztekben a HTS (High Throughput Screening) platformot használták a különféle kannabinoidok nekrotikus hatásainak szűrésére az emberi gyomor-bélrendszeri rákos sejtekben, a korábban tesztelt egyéb rákfajták mellett. Kimutatták, hogy a CBC és a CBG szignifikánsan nagyobb nekrózist indukál ezekben a rákos sejtekben, mint más kannabinoidok, megerősítve ezáltal a korábban kapott eredményeket.

Dr. Yaakov Waksman, a vállalat kannabinoid kutatásának vezetője elmondta: “Feltételezésem szerint, ezek az eredmények azt mutatják, hogy fennáll a kapcsolat a kannabinoid topológiai polaris felületének (TPSA) értéke és annak képessége között, hogy indukálja a daganatellenes aktivitást, amivel csökkenti a rákos sejtek életképességének arányát. A CBC és a CBG, mint semleges kannabinoidok egyaránt rendelkeznek TPSA-értékkel, amely lehetővé teszi a kannabinoid molekula behatolását a rákos sejt membránjába, míg savas formájuk (a CBCA és a CBGA) – nem. Ez megmagyarázhatja a különbségeket a kimutatott tumorellenes aktivitásban.”

Dr. Eyal Ballan, CTO és társalapító így kommentálta az eredményeket: “A gyomor-bél rák, a világon a rákkal összefüggő halálesetek egyik vezető és legszélesebb körben elterjedt oka. Izgalmasnak találjuk a laboratóriumban elért eredményeket, és célunk, hogy erre a szervrendszerre fektessünk hangsúlyt, és tovább vizsgáljuk a kannabinoidok differenciális tumorellenes tulajdonságait. Úgy gondoljuk, hogy ezek az előzetes eredmények igazolják az előrelátásunkat; miszerint a személyre szabást be kell vezetni a kannabinoid alapú rákkezelésekbe.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A növényi eredetű nem-pszichoaktív kannabinoidok tumorellenes aktivitása

Forrás:
https://www.prnewswire.com/news-releases/cannabics-pharmaceuticals-study-shows-cannabinoids-cbc-and-cbg-exhibit-300993435.html