A CBG csökkentheti a ciszplatin kemoterápiás szer által kiváltott neuropátiás fájdalmat

Pharmaceuticals

A kannabisznövényből származó CBG akut fájdalomcsillapítóként működik a ciszplatin által kiváltott perifériás neuropátia egérmodelljében.

A kutatók azt találták, hogy a 7 és 14 egymást követő napon át tartó CBG-kezelés szignifikánsan csökkentette a mechanikai túlérzékenységet hím és nőstény egerekben, és a fájdalomérzékenységet a kiindulási szint 60-70%-ára csökkentette. Tolerancia a hatással szemben nem fejlődött ki.

Mivel a CBG terápiás potenciálja egyre népszerűbb a kutatásban és a közszférában, el kell végezni előnyeinek és ártalmainak alapos jellemzését. Ez a jelentés az első a maga nemében, amely azonosítja a CBG krónikus fájdalomcsillapító potenciálját a neuropátia transzlációs modelljében, és bemutatja a fájdalom 24/7 farmakokinetikai csillapítását, tolerancia nélkül és rezisztens az ivarzási (menstruációs) ciklus hatásaival szemben.

A kutatók megjegyzik: „A kannabinoidok összesített fájdalomcsillapító hatásának megértésének ez az új megközelítése más farmakológiai környezetben is használható, és továbbra is folytatjuk a CBG neuropátiás fájdalomcsillapító mechanizmusának tanulmányozását farmakodinamikai és farmakometabolikus vizsgálatokon, valamint más, fájdalomcsillapító hatású, nem eufórikus kannabinoidokkal való szinergikus hatását.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A CBD olaj enyhíti a kemoterápia által kiváltott neuropátiát

Kutatás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10610438/