Klinikai vizsgálat indulhat a hasnyálmirigyrák kezelésére egy kannabiszból származó vegyülettel

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság (FDA) megadta az árva gyógyszer besorolást egy kannabiszban található flavonoidra.

A következő néhány hónapban várhatóan megkezdődnek az emberekkel folytatott klinikai vizsgálatok hasnyálmirigyrák kezelésére.

A Flavocure gyógyszerfejlesző cég vezető gyógyszerjelöltje a Caflanone kannabisz-flavonoid (FBL-03G) árva gyógyszer-státuszt kapott az FDA-től, miután sikeresen bizonyította terápiás hatékonyságát a daganat progressziójában hasnyálmirigyrákban szenvedő állatokban.

Hasnyálmirigyrák kezelése

Dr. Henry Lowe, a Flavocure ügyvezetõ elnöke elmondta: „Nagyon örülünk annak, hogy megkaptuk az FDA árva gyógyszer besorolását a caflanone-ra. Ez egy jelentős mérföldkő, amely alátámasztja a Flavocure sikeres innovációs és gyógyszerfejlesztési programját.”

„Fejlesztés alatt álló új gyógyszerünk (IND) vizsgálatai megerősítették a kiemelkedő eredményeket, és arra számítunk, hogy az elkövetkező hónapokban megkezdjük az emberekkel végzett klinikai vizsgálatokat a hasnyálmirigyrák kezelésére.”

„A világ igényli és megköveteli az ellátás új színvonalát, amely egyszerre hatékony és újszerű e betegség kezelésében. Mint elismert vezető a gyógyszer-felfedezés ezen területén, felkészültek vagyunk arra, hogy az ellátás ezen új színvonalát biztosítsuk a világ számára.”

Dr. Ngeh Toyang vezérigazgató elmondta: „Annak ellenére, hogy évente kevesebb, mint 200.000 embert diagnosztizálnak ezzel a betegséggel, a hasnyálmirigyrák az Egyesült Államokban a rákos betegek körében a harmadik leggyakoribb halálok.”

Flavonoid FBL-03G

A caflanone – FBL-03G – egy jamaikai bennszülött Cannabis Sativa fajtából származik.

Lowe professzor, a Marylandi Egyetemi Orvostudományi Egyetem és a Nyugat-Indiai Egyetem Orvostudományi karának adjunktusa fedezte fel ezt a ritka flavonoidban gazdag fitomedicinális anyagot.

A Flavocure kutatócsoport kifejlesztette a bioaktív anyag szabadalmaztatott szintézisét, amely mostmár kereskedelmi mennyiségben elérhető a humán klinikai vizsgálatokhoz. A gyógyszerbevitelt olyan nano-drón technológia felhasználásával történik, amelyet a Harvard Medical School fejlesztett ki, és amelynek a protokollját az FDA jóváhagyta.

A gyógyszer a Harvard Medical Schoolban végzett preklinikai vizsgálatok során erőteljes eredményeket mutatott a hasnyálmirigyrák nehezen kezelhető állati modelljeiben, amely az orvosi és kutatói közösség klinikai optimizmusához vezetett; valamint magas szintű érdeklődéshez a betegek részéről.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Egy tanulmány szerint a kannabisz egyik vegyülete segíthet kezelni a hasnyálmirigyrákot

Forrás:
https://www.healtheuropa.eu/clinical-trials-treatment-of-pancreatic-cancer-with-cannabis/94689/