Az orvosi kannabiszt használó betegek több mint 90%-a javulásról számol be

Az izraeli orvosi kannabisz programban résztvevő betegek több mint 90%-a számol be az olyan tünetek jelentős javulásáról, mint a fájdalom és a hányinger, állítja egy új felmérés, amit az Egészségügyi Politika Hatodik Nemzetközi Jeruzsálemi Konferenciáján mutattak be.

A felmérés kutatói a Ben-Gurion Egyetemen az ország orvosi kannabisz programba bevont betegek demográfiai jellemzőit vizsgálták két éven át. A betegek csak hat százaléka mondta azt, hogy az orvosi kannabisz hatástalan volt a tüneteik kezelésében. A betegek a legnagyobb részben arról számoltak be, hogy a kannabisz segítséget nyújtott a fájdalom, a hányinger, a szorongás és az étvágytalanság megszüntetésében.

A tanulmányt professzor Pesach Shvartzman vezette, aki azt mondta, annak ellenére, hogy az orvosi kannabisz egy évtizede legális és több mint 20.000 beteg rendelkezik engedéllyel fájdalomcsillapításra és egyéb tünetek kezelésére, “eddig még nem állt rendelkezésre információ a felhasználókról.”

Shvartzman arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbb felhasználó jelentős javulást tapasztal a fájdalomban és különféle funkciókban, de a kannabisz mellékhatásokat is okozott.

A felmérés résztvevőinek hangzatos 99,6%-a azt nyilatkozta, hogy az után lett orvosi kannabisz használó, miután a korábban használt gyógyszerek nem bizonyultak hatásosnak; több mint 55%-uk váltott orvosi kannabiszra az előzőleg használt gyógyszerek mellékhatásai miatt.

A 321 nem rákos beteg 47,4%-a férfi volt, a többi nő. A 78 rákbeteg közül 60% férfi volt.

Több mint 77% tapasztalt mellékhatásokat; a leggyakoribbak a szájszárazság (60,6%); az éhség (60%); az emelkedett hangulat (44%); az álmosság (23%); a fáradtság (28,6%); a vörös szemek (32%); és homályos látás (13%) voltak.

Videó: Felírt Fű – dokumentumfilm a kannabisz gyógyhatásairól

A legtöbb felhasználó későbbi interjúkban az jelentette, hogy a fájdalom, a hányinger, a szorongás, az étvágytalanság és az általános közérzetük javult. Kevesebb, mint 10-ből 1 hagyta abba a kannabisz szedését az első interjút követően, és 6% a második interjú után a mellékhatások miatt, és mert a kezelés nem volt hatásos.

Eközben a Washington University School of Medicine St. Louisban nemrég beszámolt egy tanulmányról, amiben a serdülők nem-orvosi kannabisz használatát vizsgáltak az USA-ban, ami azt mutatta, hogy a kannabisszal kapcsolatos problémákkal rendelkező tizenévesek száma csökken. Hasonlóképpen a kannabiszt használó fiatalok aránya esik, annak ellenére, hogy egyre több amerikai állam legalizálja vagy dekriminalizálja a kannabisz használatát és a felnőtt használók száma nő.

A kutatók a 12-17 éves fiatalok kábítószer használatáról 12 év alatt gyűjtött adatokat vizsgálták meg. Azt találták, hogy azoknak a serdülőknek a száma, akiknek kannabisszal kapcsolatos problémáik vannak – például függővé válnak, vagy a használat miatt gondjaik vannak az iskolában és a kapcsolataikban – 24%-kal csökkent 2002-2013 között.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Az orvosi kannabisz használata nem jár együtt a mentális zavarok miatti kórházi kezelések fokozott kockázatával

Forrás:
http://www.jpost.com/Business-and-Innovation/Health-and-Science/Most-medical-marijuana-users-benefit-from-treatment-finds-Ben-Gurion-University-study-455072