Egy gyógyszercég megkapja a végleges jelentést a kannabinoidok rákellenes hatásairól

A Cannabics Pharmaceuticals Inc. (CNBX) örömmel jelenti be, hogy megkapta a végleges jelentést a Technion Izrael Technológiai Intézetben végzett kutatásról, amelyben a kannabinoidok tumorellenes aktivitását mutatták ki többféle ráktípus esetében (mell-, petefészek-, vastagbél-, hasnyálmirigy-, gyomor, glioblasztóma, azaz agydaganat).

A kapott eredmények, amiket High Throughput Screening technológia (HTS) használatával kaptak, világosan azt mutatják, hogy a kannabinoid vegyületek apoptózist (programozott ráksejt-halál) okoztak minden említett ráktípusban, de nem volt hatásuk az egészséges normális sejtekre.

Ezek az eredmények megnyitják az utat az esetleges daganatellenes kezelések felé, amit a vállalat tovább vizsgál. Sőt, a különböző kannabinoidok differenciális hatékonysága hangsúlyozza a személyre szabott diagnosztika szükségességét – és a kapott adatok ezt a célt szolgálják.

Itamar Borochov Cannabics Pharmaceuticals vezérigazgatója azt mondta: „A kutatás eredményei erősítik a természetes kannabinoid gyógyszerekre alapuló kezelések fejlesztésének jövőképét”.

A Cannabics Pharmaceuticals Inc. (CNBX) egy egyesült államokbeli nyilvánosan működő vállalat, ami személyre szabott rákellenes és palliatív kezelések fejlesztését végzi. A vállalat K+F részlege Izraelben található, ahol az Egészségügyi Minisztériumtól kaptak engedélyt a tudományos és klinikai kutatások elvégzésére. A vállalat a természetes kannabinoid készítmények terápiás tulajdonságai és a diagnosztikai fejlesztések hasznosítására fekteti a hangsúlyt. A Cannabics elköteleződik az egyénre szabott természetes gyógymódok fejlesztésének rákos betegek számára, a fejlett szűrési rendszerek és a személyre szabott bioinformatikai eszközök felhasználásával.

Forrás:
http://www.prnewswire.com/news-releases/cannabics-pharmaceuticals-inc-receives-the-final-report-of-its-research-on-antitumor-properties-of-cannabinoids-held-in-israel-300433307.html