A THC védelmet nyújt szívroham ellen

THC heart attack - HUN

Biochemical Pharmacology

Egy tanulmány, ami a Biokémiai Farmakológia (Biochemical Pharmacology) múlt havi számában jelent meg, úgy találta, hogy még nagyon kis mennyiségű THC is védelmet nyújthat a szívinfarktus ellen, valamint csökkenti az esetleges szív-és érrendszeri károkat amiket annak elszenvedése okozhat.

A tanulmányban – amelynek címe ‘Rendkívül kis dózisú tetrahidrokannabinol kardioprotekciót nyújt‘ –a kutatók csak rendkívül kis mennyiségű THC-t; 0,002 mg/kg-ot adtak be, ami nagyjából 10.000-szer gyengébb, mint egy átlagos joint.
A kis dózis ellenére a kutatók hatákonynak találták a szívinfarktus elleni védelemben 2-48 órával a roham előtt beadva és úgy találták, hogy segít enyhíteni a tüneteket a roham utána beadva.

“A [THC] biztonságos és hatásos kezelés, ami csökkenti a miokardiális iszkémiás károsodást (szívroham)“, állítja a tanulmány.

A kutatás erre a következtetésre jutott:
“A vizsgálatunk új bizonyítékkal szolgál a rendkívül alacsony dózisú THC jótékony használatára, olyan dózisokban amelyek nem váltanak ki semmilyen pszichoaktív mellékhatást, miközben megvédi a szívet az iszkémiás sérülésektől. THC-t előkondicionáló gyógyszerként lehet használni azokban az esetekben, amelyekben a ischaemiás sérülés várható, mint például szívműtét során vagy perkután koronária beavatkozás esetében. Ha THC-val történő post-kondicionálás hatékonynak bizonyul, akkor szívinfarktust követően is fel lehetne használni.”

Forrás:
http://thejointblog.com/study-thc-provides-protection-from-heart-attacks/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..