Kannabisz tanfolyam a Padovai Egyetemen: “A démonizálás helytelen”

Az Idegtudományi Tanszék orvosok, gyógyszerészek és technikusok felé irányuló kezdeményezése: „A tanfolyam az ellenálló egészségügyi környezet leküzdésére jött létre”.

A kurzus célja a „démonizáció megelőzése” és Padovai Egyetem Idegtudományi Tanszéke támogatásával jött létre. A tapasztalatok alapján még szóbahozni is tabunak minősül, különösen a közvetlenül érintettek körében, ezért a Padovai Egyetem elindítja az egy életre szóló tanfolyamát „Kannabinológia: a kannabisz növény és az endokannabinoid rendszer” címmel. Egy tudományos képzésben érdekelt társadalmi célú startup, a Cannabiscienza közkreműködésével szervezett kurzus célja, hogy tájékoztatást adjon a kender növény lehetséges felhasználásáról, különösen a gyógyszeriparban és a gyógyászatban. Kifejezetten orvosok, gyógyszerészek, vegyészek, biológusok, agronómusok, farmakológusok és laboratóriumi technikusok számára készült, de elérhető – 900 eurós regisztrációs díj befizetésével – bárkinek, aki érdeklődik, az online tanfolyam október végén kezdődik.

Gastone Zanette professzor, a kurzus tudományos igazgatója és a Padovai Egyetem Idegtudományi Tanszékének kutatója azt mondja ez “nagy kihívás: a tanfolyam hatalmas erőfeszítések után született meg egy ellenálló orvosi és egészségügyi környezet leküzdésére, amelyet előítéletek és hamis hiedelmek jellemeznek. Elkezdtem részt venni a kannabinoidok és az orvostudomány fontos eseményein, amelyeket a Nemzetközi Kannabinoid Kutató Társaság (ICRS) és a Kannabinoid Gyógyászat Nemzetközi Szövetsége (IACM) tartott, hogy tapasztalatokat, információkat és készségeket szerezzek a kutatóktól ezen a területen, mert annak ellenére, hogy több mint 30 ezer nemzetközi tudományos publikáció volt a kannabisszal kapcsolatban, még mindig vannak jogi nehézségek, amelyek korlátozzák a magas színvonalú vizsgálatok elvégzését.”

De nem a felírást: „valójában az olasz orvosok már több éve engedélyt kaptak orvosi kannabisz felírására” – teszi hozzá Viola Brugnatelli, a Cannabiscienza igazgatója, valamint az Idegtudományi Tanszék kutatója – „ezért hazánk Európa egyik legjobb törvényét élvezi a kannabinoid alapú gyógyszerek terápiás célú alkalmazására vonatkozóan. A legfőbb problémák tehát továbbra is a társadalmi felfogás, a terápia hiánya valamint az orvosok bevonásának nehézsége, és ezeknek a leküzdésére az egyetlen lehetséges út a képzés.”

A tanfolyam ezt követően elemzi a Cannabis sativa különféle aspektusait, kezdve annak történetével, majd tanulmányozza lehetséges terápiás felhasználását, a klinikai értékelés módszereit a betegek körében, valamint az egyes kórképekkel járó kockázatokat, a termesztést, az előállítást, vénykötelezettséget és forgalmazást szabályozó előírásokig.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Frankfurt orvosi tanfolyamokat ajánl az orvosi kannabisz használatáról és receptre való felírásáról

Forrás:
https://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/cronaca/21_maggio_25/padova-corso-cannabis-all-universita-demonizzazione-sbagliata-01553d26-bd3c-11eb-add3-6fb6e67b4f2b.shtml