Írország első kannabisz klinikája négy évvel az orvosi program elindítása után nyílik meg

Annak ellenére, hogy Írország 2019 júniusában legalizálta az orvosi kannabiszt, az ország mindeddig nem nyitotta meg a betegek szükségleteit középpontba állító orvosi klinikát.

Egy sajtóközlemény szerint a Medicann elindítja az első orvosi kannabisz klinikát Írországban, és azonnal fogadja azokat a betegeket, akik úgy gondolják, hogy alkalmasak lehetnek a kezelésre. A klinika „minden, orvosi kannabisszal kezelhető állapotra kiterjed”, nem korlátozódik az írországi Orvosi Kannabisz Hozzáférési Program által elismertekre.

Jelenleg három feltétel szerepel az Orvosi Kannabisz Hozzáférési Programban: a szklerózis multiplexhez kapcsolódó görcsösség, a kemoterápiával összefüggő kezelhetetlen hányinger és hányás, valamint a súlyos, kezelésre rezisztens epilepszia.

Míg a Medicann még csak most indult, a betegek ez év augusztusa óta regisztrálhatják az orvosi kannabisz beszerzése iránti érdeklődésüket a klinikán keresztül online.

Az érdeklődők virtuális időpontot egyeztethetnek a Medicann-nel, amely ezt követően a biztonságos egészségügyi portálon keresztül kiértékelést végez annak megállapítására, hogy az egyének jogosultak-e orvosi kannabisz receptre olyan termékek használatával, mint a virágok, olajok és krémek. A kormány Orvosi Kannabisz Hozzáférési Programján keresztül a jogosult betegek finanszírozásra is pályázhatnak a kannabisz gyógyászati költségeinek fedezésére.

A francia kórházakban bevezetik az orvosi kannabisz használatát

A Medicann Ireland vezérigazgatója, Gary Whipp elmondta, hogy már korán észrevette az orvosi kannabiszban rejlő lehetőségeket az állampolgárok életminőségének javítására, amikor először 2018-ban legálissá vált az Egyesült Királyságban.

„Az elmúlt négy évben hozzáférést biztosítunk ehhez a természetes gyógyszerhez azoknak a betegeknek, akik erre jogosultak” – mondta Whipp. „Az első írországi klinikaként tudjuk, hogy a betegek arra vártak, hogy helyi hozzáférést kapjanak ehhez a gyógyszerhez, és nagyon várjuk, hogy segíthessünk a betegeknek állapotuk jobb kezelésében és életminőségük javításában a szakorvosok irányítása és segítségével itt, a Medicannnél.”

A Orvosi Kannabisz Hozzáférési Program azután indult el, hogy Simon Harris egészségügyi miniszter 2019. június 26-án aláírta a törvényt, amely lehetővé teszi a program ötéves kísérleti alapon történő működését. Az öt év letelte után a programot felülvizsgálják. Úgy tervezték, hogy megkönnyítse az orvosi felhasználásra szánt kannabisz alapú termékekhez való hozzáférést, összhangban a legalizációval és a kapcsolódó klinikai útmutatásokkal.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Észak-Írország első legális vape-szalonja orvosi kannabiszt használók számára

Forrás:
https://www.prnewswire.co.uk/news-releases/irelands-first-medicinal-cannabis-clinic-medicann-is-now-open-for-patients-301974796.html