Hollandia új, olcsóbb orvosi kannabiszfajtákat vezet be a betegek számára

A holland kormány új orvosi kannabiszfajtákat szerez be, így több beteg fog a gyógyszertárakban vásárolni a coffee shopok helyett.

A betegek szélesebb választékot kérnek

Eric Uleman, a CannNext kutatóvállalat ügyvezetõ igazgatója elmondta: „Jelenleg nagyon korlátozott számú orvosi kannabiszfajtát kínálnak. A betegek régóta jelezték, hogy szélesebb választékot szeretnének, mert ugyanúgy, mint más hagyományos gyógyszerek esetében, a hatás személyenként eltérő lehet. Ennek eredményeként a betegek kénytelenek olyan coffee shopokban vásárolni, amelyek nem rendelkeznek megfelelő ​​sztenderdekkel, és ahol nem kapnak orvosi felügyeletet vagy útmutatást.”

“Az egyik cél az, hogy a betegeket átszervezzék a coffee shopokból az orvosokhoz és a gyógyszertárakba oly módon, hogy elegendő változatosságot kínálnak következetes, organikus és tesztelt minőségben, alacsony áron.”

Növekszik a gyógyászati ​​termelés

A kormány 140 millió euróra (47 milliárd Ft) emelte az orvosi kannabisztermelés várható (szerződéses) értékét, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a betegek többet fognak vásárolni a gyógyszertárban, a coffee shopok helyett. Ezt a változást úgy kell megvalósítani, hogy a hatékony és professzionális gyártásnak köszönhetően egy jó minőségű terméket alacsony árral kombinálnak.

Az új kannabiszfajtákat két termelő fogja eladni a kormánynak, az ár pedig 2021-től 2,35 euró/gramm (800 Ft) lesz, a jelenlegi 5,80 euró/gramm (2000 Ft) helyett. Ez a gyógyszertárban kapható orvosi kannabisz eladási árát jóval a coffee shopok jelenlegi rekreációs árai alá csökkenti.

Uleman szerint, “Az árak 50%-kal történő csökkentése arra kényszeríti a betegeket, hogy hagyják abba az “öngyógyítást”, és ily módon a regisztrált orvosokhoz fordulnak, akik meg tudják mondani, mely fajták működnek a legjobban egy adott a betegségben.”

Német orvosi kannabisz: A terjesztésben kulcsszerepe van a gyógyszertáraknak

A holland egészségbiztosítók költségtérítése

A holland egészségbiztosító társaságok 2018-ban beszüntették költségtérítést. Mivel számos európai országban, például már Németországban is visszatérítik a költségeket, a lényegesen alacsonyabb ár miatt a költségtérítés újbóli bevezetése valószínűbbé válhat.

Az új orvosi fajták iránti kereslet új kutatásokat tesz szükségessé a betegek preferenciáin és a stabil gyógyászati ​​termelés fejlesztésén keresztül, hogy a virágok megfeleljenek a szigorú termelési követelményeknek. Ezek a követelmények elsősorban azt írják elő, hogy minden virágnak azonos szintű THC/CBD-vel kell rendelkeznie, a gyárilag előállított gyógyszerekhez hasonló minőségben, így az orvos és a beteg mindig tudja, hogy a mennyi a hatóanyagtartalom és így az adagolás konzisztens.

Az új fajták stabil termesztéséhez gyakran többszöri betakarítás szükséges. Ez a szokványos évszakok miatt hosszú időt vehet igénybe szabadtéri vagy üvegházas termesztés esetén.

„A CannNext egy korszerű beltéri termesztő létesítménnyel rendelkezik, ahol zárt klímarendszerrel és ultramodern LED-es világítással tizenkét termést szüretelnek 2020-ban, felgyorsítva az eredményeket és a kutatást.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Az orvosi kannabisz ingyenes lesz Szicíliában, de csak bizonyos esetekben

Forrás:
https://www.healtheuropa.eu/the-netherlands-introduces-new-medical-cannabis-varieties-for-patients/