A német orvosi kannabisz piac 2028-ra elérheti a 8 milliárd eurót

Az orvosi kannabisz 2017-es legalizálása óta a kereslet Németországban folyamatosan növekszik. Csak az előző évben az egészségbiztosító társaságok 74 millió euró összegű orvosi receptet regisztráltak. A teljes piaci potenciál azonban nyilvánvalóan még messze nem merült ki, írja a brit Prohibition Partners elemző cég előrejelzésében.

A jelentés szerint Németországban az orvosi kannabisz piaca 2028-ra 7,7 milliárd euró lehet.

Előrejelzés: 2024-re egymillió német fog kannabiszt receptre vásárolni.

Az elemzők számítása szerint a betegek száma az elkövetkező öt évben meghaladja az egy milliót. Jelenleg a becslések szerint 60.000 német vesz kannabiszt receptre, virág, vagy feldolgozott gyógyszer formájában.

Németországban az idősebb betegek igényelnek orvosi kannabiszt; 750 kilogramm virágzatot importáltak az első negyedévben

 

Az ovosi kannabisz receptek száma gyorsan nő. 2017-ben március és december között 27.000 receptet dolgoztak fel. 2018-ban ez a szám 95.000-re ugrott.

“Németország számít Európa legnagyobb kannabiszpiacának” – írja Daragh Anglim, a cég elemzője. Várhatóan az ország kulcsszerepet fog játszani az ipar növekedésében. Ha beleszámítanánk a rekreációs céljból történő kannabisz értékesítést – ha az legális lenne -, a teljes piaci potenciál akár a 16,2 milliárd eurót is elérheti.

A jelentésből nem derül ki, hogy milyen módszertanra alapozza a cég az előrejelzéseit.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Németországban meghaladta a 70 millió eurót a biztosítók által fedezett orvosi kannabisz készítmények költsége

Forrás:
https://www.businessinsider.de/report-deutscher-cannabis-markt-bald-77-milliarden-euro-wert-2019-10?IR=T