Németország nem akar harmadik felektől függeni, és úgy dönt, hogy saját THC olajat állít elő

A növekvő igénnyel szembesülve a német hatóságok engedélyezték a kannabisz termesztését egy cégnek, hogy gyógyászati ​​célú kannabisz termékeket állítson elő.

Németország képviseli az orvosi kannabisz legnagyobb piacát Európában, nem azért mert a hozzállás liberális, éppen ellenkezőleg, a hatóságok szigorú programot dolgoztak ki, amelyben a betegeket regisztrálni kell, és receptet kell benyújtani a gyógyszerek beszerzéséhez.

Egyelőre minden kannabisz virág, vagy THC olaj formájában Hollandiából és Kanadából származik, bár a kereslet olyan nagy lett, hogy a kínálat nem elegendő. 2017-ben, amikor a program még csak elkezdődött, összesen mintegy 1100 beteg regisztrált, ma ez a szám megsokszorozódott, és a nyilvántartás már meghaladja a 10.000 embert.

Németországnak a betegszám növekedése miatt, több kannabiszt kellett importálnia. A Gyógyszerek és Orvosi Eszközök Szövetségi Intézetének (BfArM) adatai szerint csak 2019 első felében 2500 kilogrammot vásároltak, összehasonlítva a 2018-as mennyiséggel, ami 3000 kg volt.

A fogyasztás növekvő ütemet tartott fenn 2019-ben, amikor az orvosi kannabisz értékesítése elérte a 120 millió eurót (43 milliárd forint), ez a tendencia folytatódott az elmúlt évben, olyannyira, hogy Németország riasztást adott ki mert elfogyott az orvosi kannabisz, és úgy döntött, hogy saját előállításba kezd, amiből THC-olajat fognak gyártani „Made in Germany” pecséttel.

Az Eurox Pharma felel majd a folyamatért, egy olyan cég, amely eddig a kannabisz termékek Hollandiából történő behozataláért volt felelős a német piac ellátása érdekében. A cél a termékek diverzifikálása, többek között természetes és szintetikus THC-alapú készítények, például a dronabinol kínálata a CBD termékek széles választéka mellett.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Németországban 2021 első felében 80%-kal nőtt az orvosi kannabisz import

Forrás:
https://ciudadcannabis.com/news/uncategorized/alemania-no-quiere-depender-de-terceros-y-decide-elaborar-su-propio-aceite-de-thc/?mc_cid=658ed958e6&mc_eid=82b38f6bb9