Földi Mennyország: Egy nap a kaliforniai kannabisz apácákkal

A Völgy Nővérei nem átlagos apácák. Először is nem tartoznak egy felekezethez sem. Betartják a szokásokat, apáca ruhát hordanak és spirituálisak, de nem kötődnek egyetlen egyházhoz sem a kalifoniai Mercedben található otthonuk közelében. Ehelyett egy olyan speciális és ájtatos rendhez tartoznak, ami a kannabisz gyógyító erejétnek szenteli tevékenységét.

A Nővérek – akik a nagyrészt kannabidiolt (CBD) tartalmazó házi készítésű kenőcsökkel, tinktúrákkal és olajokkal váltak híressé – aktív hangjai a kannabisz legalizálásának. De ez egy fárasztó csata: korábban egy helyi kormányrendelet illegálissá tette a farmjaikat; és márciusban az Etsy hirtelen leállította a boltot, ahol a termékeiket árulták, átmenetileg megbénítva a vállalkozásukat.

Egyik intézkedés sem állította meg a Nővéreket. 2016 júliusában a Demokratikus Nemzeti Egyezmény című rendezvények mutatták ki támogatásukat a kannabisz legalizálásáért Philadelphiában. Eközben Merced városa jóvá hagyta korlátozott számú orvosi kannabisz földek működését, ami előkészíti az utat a városban megnyíló gyógyszertáraknak.

Soraya Matos fotós nemrég eltöltött egy napot a Nővérek otthonában Merced külvárosában, mely bepillantást ad egy olyan rend életébe, ahol a kitartás szent és a fű vallás.

Soraya Matos munkájái megtekinthetők a weboldalán.

Forrás:
http://www.vice.com/read/photos-of-a-day-with-californias-weed-nuns