Az Európai Unió 27 országából 21 legalizálta az orvosi kannabiszt

Az orvosi kannabisz meghódítja Európát, míg a kannabisz dekriminalizálására irányuló erőfeszítéseket számos ország veszi fontolóra. Az Egyesült Államok mintájára az európai nemzetek új törvények keretein belül legalizálják a kannabiszt orvosi vagy rekreációs célokra.

Az ausztráliai Biortica Agrimed május 16-i sajtóközleménye szerint az Európai Unió 27 tagállama közül 21 legalizálta az orvosi kannabiszt.

„A legalizálás helyzete az EU-ban leginkább változatosnak mondható, de pozitívan fejlődik” – mondta Tom Varga, a Biortica Agrimed vezérigazgatója.

Az EU 27 országa közül 21 ország – Ausztria, Belgium, Horvátország, Ciprus, a Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovénia, és Spanyolország – valamilyen formában lehetővé teszi a kannabisz orvosi felhasználását.

Ezen országok közül Németország az egyik legizgalmasabb, ahol jelenleg a legtöbb potenciált látják a befektetők.

Szlovéniában a szavazók túlnyomó többséggel jóváhagyták az orvosi kannabisz legalizálását a népszavazáson

„Míg az uniós jog tiltja a kannabisz kereskedelmi értékesítését, sok ország érettebb megközelítést alkalmaz, és legalizálja a kezdetben a gyógyászati, végül a rekreációs felhasználást, Németországgal az élen.

A 27 EU-tagállam közül 21 legalizálta az orvosi kannabisz használatát, 13 ország pedig vagy legalizálta vagy dekriminalizálta a kannabisz rekreációs használatát.

Az olyan országok, mint Spanyolország, dekriminalizálták a kannabiszt, míg Grúzia, Németország, Luxemburg és Málta lépéseket tettek a felnőttkori használat legalizálására. Az olyan országok, mint Portugália, még tovább mentek minden kábítószer dekriminalizálásával. Az EU-ban több tucat város dekriminalizálta a kannabiszt városi szinten.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

„Szokatlanul magas” az orvosi kannabisz fogyasztási aránya az Egyesült Királyságban Európa többi részéhez képest