A 6 éves Sofie a tiltott kannabisz olajnak hála iskolába járhat

Hála a kannabisz olaj kezelésnek Sofie Voncken, egy hat éves epilepsziás kislány, először mehet iskolábam jelenti a Het Laatste Nieuws nevű belga hírlap. Azonban az olaj tiltott az országban, aminek sürgősen meg kell változnia, mondják Sofie szülei az újságnak. “Amióta a kislányunk az olajat használja egy másik lány lett belőle.”

A hat éves Sofie Voncken az epilepszia egy súlyos formájában szenved és néha akár 50 rohama is volt egy nap. Négy évnyi kemény gyógyszeres kezelés kevés eredményt hozott, ezért a szülei alternatívák után néztek.

Májusban a szülők írtak a MEDCAN nevű egyesületnek, ami az orvosi kannabisz felhasználókkal foglalkozik. Azóta adnak a kislányuknak kannabisz olajat. Ez egy tiltott szer az országban, de a kezelés használ. “A kislányunk tényleg egy egészen másik lány lett,” mondta az apa, Jean-Pierre az újságnak. “Életében először iskolába jár Wijchmalban. Önállóan öltözik, sokat eszik és játszik a nővérével Sara-val. Ezek mind olyan dolgok, amik lehetetlennek tűntek a betegsége miatt. A kannabisz olaj megmentette a családunkat.”

A család gyűjtést szervez vasárnap a MEDCAN részere. “Az alapítvány holland gyógyszerészekhez küldi a betegeket, akik felírhatják az olajat. Cserbenhagyva érzzük magunkat Maggie De Block miniszter részéről. Nem akarunk börtönbe jutni, csak segíteni szeretnénk a kislányunknak,” mondta az anya, Urszula Milata.

Forrás:
http://m.hbvl.be/cnt/dmf20151022_01932582/