Klinikai vizsgálat: A kannabisz tea enyhíti a betegek fájdalmát

Journal of Clinical Medicine

A Journal of Clinical Medicine című folyóiratban közzétett klinikai vizsgálati adatok szerint a kannabisz tea napi fogyasztása a fájdalom csökkenésével és a fibromialgiás betegek életminőségének javulásával jár.

Olasz tudósok a teában áztatott kannabiszvirág (22 százalék THC, 1 százalék CBD) hatékonyságát értékelték egy 30, refrakter fibromialgiában (testszerte jelentkező fájdalom) szenvedő betegből álló csoportban. A betegek hat hónapon keresztül naponta fogyasztották a kannabisz teát.

A betegek medián fájdalomértékelése 8-ról (1-től 10-ig terjedő numerikus skálán) 4-re esett a vizsgálat során. A vizsgálatban résztvevők a testi és lelki egészségük javulásáról is beszámolták. A vizsgálatot befejező betegek egyike sem számolt be a kannabisz káros mellékhatásairól.

THC alkalmazását követően csökkent a betegek fájdalma és a vényköteles fájdalomcsillapítók használata

A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutottak: „A kannabinoidok hatékony alternatívát jelenthetnek a hagyományos farmakológiai terápiával szemben a fájdalom és az elmezavarok csökkentésében fibromialgiás betegekben. További vizsgálatokra van szükség, például randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatokra, hogy megerősítsék ezeket az eredményeket.”

A fibromialgiás betegek gyakran beszámolnak arról, hogy kannabiszt használnak a rendellenesség tüneteinek sikeres kezelésére.

A tavaly közzétett megfigyelési adatok arról számoltak be, hogy az orvosi kannabiszkészítményeket fogyasztó fibromialgiás betegek csökkentik a vényköteles opioidok iránti igényüket.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Tanulmány: A kannabisz tea hatásos krónikus fájdalom kezelésére

Kutatás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC11277699/