Tanulmány: A kannabisz tea hatásos krónikus fájdalom kezelésére

Journal of Pain Research

Az orális kannabisz használat biztonságos és hatásos a krónikus fájdalom kezelésére, a Fájdalom Kutatás Folyóiratban (Journal of Pain Research) publikált klinikai adatok szerint.

Az olasz kutatók retrospektív esettanulmányokban elemezték a kannabinoidok használatát kezelhetetlen fájdalom kezelésére több mint 600 betegnél. A vizsgálati alanyok jellemzően 60 évnél idősebbek voltak, és a kannabinoidokat tea formájában fogyasztották.

A kutatók beszámoltak arról, hogy a vizsgálatban résztvevők egyetlen súlyos mellékhatásról sem panaszkodtak, és viszonylag kevés beteg hagyta abba a kannabisz-kezelést.

Következtetésük szerint: “Megállapítható, hogy a kezelés a betegek többségében hatékony és biztonságos.”

Gyógyítás kannabisz teával – Tudomány és Tévhitek

2015-ben az olasz kormány engedélyezte a kannabisz használatát számos súlyos betegség kezelésére, ideértve a krónikus fájdalmat, a glaukómát, a Tourette-szindrómát, a szklerózis multiplexet, a HIV/AIDS betegségeket és bizonyos típusú epilepsziákat.

Januárban az Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémia (US National Academy of Sciences) széles körű szakirodalmi áttekintése elismerte, hogy “konklúzív vagy lényeges bizonyíték” létezik a kannabisz hatékonyságára krónikus fájdalomban szenvedő betegek körében, egyéb betegségek mellett.