Tanulmány szerint a kannabisz kezelheti a törékeny X-szindrómát

Behavioural Brain Research

Egy amerikai kormány által támogatott tanulmány megállapítja, hogy a kannabisz kezelheti a törékeny X-szindrómát

Egy új tanulmány szerint, ami a Magatartástudomány Agykutatás (Behavioral Brain Research) folyóiratban jelent meg úgy találta, hogy a kannabisz képes lehet kezelni a törékeny X-szindrómát, más néven Martin-Bell szindrómát, amely egy “számos fejlődési problémát okozó genetikai állapot, beleértve a tanulási nehézségeket és kognitív zavart” az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (National Institute of Health) szerint, ami a kutatást végezte és finanszírozta.

“Az FMR1 gén kikapcsolása a törékeny X szindrómánál (FXS) csökkentette annak fehérje termelését, az FMRP-t, amely értelmi fogyatékosságot, hiperaktivitást, szorongást, rohamokat és autizmus-szerű viselkedést eredményez”- állítják a kutatók. “Egy FXS egérmodellben a tanulást és a memóriát mérő passzív elkerülési tesztben a hiányos teljesítmény egy robusztus fenotípus. Kimutattuk, hogy azok a szerek, amik az endokannabinoid (EKB) rendszerre fejtenek ki hatást [például a kannabisz], képesek javítani a teljesítményt ezen a teszten.”

Kutatók arra következtetnek; “Az eredmények azt jelzik, hogy az EKB-rendszer részt vesz az FXS-ban és ez azt jelzi, hogy az EKB rendszer egy ígéretes célpont FXS kezelésére.”

A törékeny X szindróma megjelenése körülbelül 1/4000 ferfiaknál és 1/8000 nőknél.

Forrás:
http://thejointblog.com/new-government-funded-study-finds-cannabis-may-treat-fragile-x-syndrome/