Rákos betegek szerint a kannabisz elősegíti a jobb alvást, mellékhatások nélkül

Journal of Psychosocial Oncology

A rákos betegek hozzáállása az orvosi kannabisz használatához az alvás elősegítésére

A rossz alvás a rákkezelés egyik leggyakoribb mellékhatása. Az egyik egyre népszerűbb megközelítés a rákkezelés mellékhatásainak kezelésében az orvosi kannabisz használata.

Az orvosi kannabiszt használó rákos betegek félig strukturált interjúkban vettek részt, hogy értékeljék az orvosi kannabisz tapasztalatait (n = 24). Többlépcsős tematikus elemzést alkalmaztunk az interjúk leirataihoz. Az orvosi kannabisz alváshoz való felhasználásával kapcsolatos témákat kinyertük.

Megállapítások: A többség arról számolt be, hogy az orvosi kannabiszt alvásra használta. Ezek a résztvevők arról számoltak be, hogy az orvosi kannabisz javította az alvásindítást és a folyamatosságot, csökkentette az altató gyógyszerek használatát, és hogy a jobb alvás jobb egészséghez vezetett. Egyetlen résztvevő sem számolt be arról, hogy az orvosi kannabisz alvásra hatástalan volt, vagy nemkívánatos mellékhatásokat okozott.

Következtetések: A rákos betegek gyakran orvosi kannabiszt alkalmaznak a rossz alvás kezelésére. Szigorú vizsgálatokra van szükség az indikáció alkalmazásának elterjedtségét felmérő, valamint klinikai vizsgálatokra az összehasonlító hatékonyság és biztonságosság felmérése érdekében.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Rákbetegek szerint a kannabisz ugyanolyan hatékony, mint más gyógyszerek, vagy „felsőbbrendű”

Kutatás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33847549/