Az orvosi kannabisz használata összefügg a szorongás és a depresszió tartós javulásával

Psychiatry Research

A Psychiatry Research folyóiratban közzétett felméréses adatok szerint a szorongásos és/vagy depressziós tünetekkel küzdő betegek tartós javulásról számoltak be orvosi kannabisz használatát követően.

A kanadai kutatók több mint 7000, orvosi kannabisztermékekhez való hozzáférésre jogosult beteget kérdeztek meg. A vizsgálatban részt vevő alanyok átlagéletkora 50 év volt. A vizsgálat összes alanya egy engedéllyel rendelkező kanadai kannabisz klinikához tartozott.

A kutatók „statisztikailag [jelentős] javulásról” számoltak be az alanyok kiindulási és nyomon követési pontszámai között a szorongás és depresszió validált mérésein. A tünetek javulása legalább egy évig fennmaradt.

„Tudomásunk szerint ez az eddigi legnagyobb tanulmány, amely longitudinális adatok és validált kérdőívek felhasználásával vizsgálja az orvosi kannabiszhasználat szorongásos és depressziós kimenetelekre gyakorolt ​​hatását” – összegezték a kutatók.

„A tanulmány olyan bizonyítékot szolgáltat az orvosi kannabisz hatékonyságáról a szorongás és depresszió kezelésére, amely egyébként jelenleg nem elérhető, bizonyítva, hogy azok a betegek, akik szorongás és depresszió miatt orvosi kannabiszkezelést kérnek, klinikailag jelentős javulást tapasztalhatnak. Ez a tanulmány ésszerű indoklást ad nagy klinikai vizsgálatok elvégzésére annak érdekében, hogy jobban megértsük az orvosi kannabisz használatát szorongás és depresszió kezelésére.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Az alacsony THC tartalmú kannabisz termékek elérhetősége mellett csökkent a vényköteles szorongásoldók, nyugtatók használata

Kutatás:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0165178122001834