A tanulmány azt mondja, hogy az autizmussal rendelkező betegek endokannabinoid szintje alacsonyabb

Molecular Autism

Az autista spektrum zavarral (ASD) rendelkező gyermekek alacsonyabb endokannabinoid szinteket mutatnak, állapítja meg egy új izraeli tanulmány.

„Az endokannabinoid rendszer (EKR) a szinaptikus plaszticitás és a neuromoduláció egyik fő szabályozója” – magyarázzák a szerzők, azzal folytatva, hogy „néhány ilyen modellben az EKR aktiválása csökkentette az autizmus szociális hiányosságait.”

A vizsgálatban az AEA, a PEA és az OEA endokannabinoidok alacsonyabb szérumszintjét találták autizmussal diagnosztizált fiataloknál. A szerzők azt állítják, hogy további vizsgálatokra van szükség annak meghatározásához, hogy a keringő endokannabinoid szintek megbízhatóan használhatók-e „rétegződéses biomarkerekként”, amelyekkel pontosan azonosíthatják a „klinikailag jelentős alcsoportokat” a spektrumon belül, és hogy ezek a szintek „alacsonyabb endokannabinoid” tónust tükröznek-e az agyban”, amint azt az autizmus állatmodelljeiben találták.

Valódi tapasztalat orvosi kannabisz kezeléssel az autizmusban (ASD): A biztonságosság és a hatékonyság elemzése

Egy másik izraeli tanulmány már ebben az évben talált bizonyítékot arra nézve, hogy a kannabisz javíthatja az autizmussal diagnosztizált gyermekek tüneteit és életminőségét.

Bár az eredmények ígéretesek, a szerzők megjegyzik, hogy sokkal több kutatásra van szükség a korreláció meghatározásához és magyarázatához.

„Az EKR humán autizmusban tapasztalható diszregulációinak bizonyítékai megjelentek, de a betegség jellemzőivel kapcsolatos átfogó értékelésekről és összefüggésekről meg nincs jelentés,” zárja le a tanulmány.

Forrás:
https://leaderpost.com/cannabis-health/study-says-children-with-autism-spectrum-disorder-have-lower-circulating-endocannabinoid-levels