A pakisztáni farmergyártók elkezdik használni a kendert

Három pakisztáni textilgyártó azt állítja, hogy elkezdtek új farmer szöveteket gyártani, melyek a pamut és a kender keverékéből készülnek.

Ez a cikk (https://hemptoday.net/pakistani-denim-makers-begin-to-make-use-of-hemp/) eredetileg a HempToday oldalán jelent meg.

Az Artistic Milliners Karacsiban; a US Denim Lahoreban; és a Farooq Spinning Mills Faisalabadban, állításuk szerint megkezdték a farmerek gyártását, amelyek egyik alapanyaga a kender – írja a South Asia Investor Review.

A tavalyi kenderprogram létrehozása után a pakisztáni kormány kijelentette, hogy a kender fenntartható helyettesítő lehet a gyapottermelésben, amely Pakisztánban hanyatlóban van, mivel a mezőgazdasági termelők az alacsony árak és a jó minőségű vetőmag hiánya miatt más növényekre térnek át. Pakisztán egykor a világ legnagyobb pamutfonal exportőre, Kína, India és az USA mögött pedig a világ negyedik legnagyobb pamutgyártója volt.

Kínából származik

Az Artistic Milliners IntelliJeans kollekciójában egyelőre Kínából származó pamutizált kender található. A vonal fenntartható és természetesen antimikrobiális szerként kerül forgalomba. A vertikálisan integrált farmergyártóként létrejött globális konglomerátum, az Artistic Milliners Dubajban fogyasztói élményközpontot és innovációs inkubátort működtet a New York-i Sohóban, valamint egy üzemet Los Angelesben.

Az US Denim olyan szövetgyár, amely farmereket szállít a divatiparnak olyan vezető nemzetközi márkákkal, mint a Levi’s, a H&M és a Marks & Spencer. Termékei a fenntarthatóságra összpontosítanak, és újrahasznosított és biológiailag lebomló rostokat tartalmaznak, például kendert. Más termékek újrahasznosított pamutot, elasztánt és poliésztert, anilinmentes színezéket és vízbiztos festési módszereket használnak.

Asad Farooq, a Farooq Spinning munkatársa nemrégiben azt mondta az BBC Urdu-nak, hogy cége egyetértési megállapodást írt alá egy amerikai székhelyű vállalattal a tömeggyártás megkezdéséről.

A kutatás folyamatban van

Támogatva a pakisztáni kender textíliák felé történő elmozdulást, a faisalabádi Mezőgazdasági Egyetem tudósai fenntartható keverékeket hoznak létre kenderszálak használatával.

Pakisztán tavaly szeptemberben kormányellenőrzés alatt jóváhagyta a kendertermesztést és -feldolgozást, ami arra utal, hogy az ágazat egymilliárd dolláros piacot eredményezhet a következő három évben. A kannabisz előállítására szolgáló gazdaságok létesülnek Jhelumban, Peshawarban, Chakwalban és Iszlámábádban.

A kormány egyelőre ellenőrzi a kendertermelést, de a tervek szerint a magánvállalkozásokat és a gazdákat később beengedik a piacra.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A kender visszatér a Levi’s farmerrel!

Forrás:
https://hemptoday.net/pakistani-denim-makers-begin-to-make-use-of-hemp/