Az orvosi kannabisz virágzat már kapható Dániában, de drága

A Dán Gyógyszerügynökség engedélyezte a perth-i székhelyű orvosi kannabisz-cégnek, a Little Green Pharma-nak a 16% THC-tartalmú Billiniol LGP kannabiszvirág-gyógyszerének regisztrációját.

A Billinol LGP lesz az első helyben előállított kannabisz-gyógyszer, amelyet a kormány bejegyeztetett, és a második beszállító, amelyik kannabisz virág terméket regisztrált Dániában. A dán orvosi kannabiszhasználók jelenleg csak néhány legális kannabisz termékhez férnek hozzá, köztük az Epidiolexhez és a Sativexhez.

Az LGP egy nemzetközi stratégia részeként vezeti be termékeit Európában, amely számos kulcsfontosságú országot, köztük Franciaországot és Lengyelországot is magában foglal. Mivel Dániának kölcsönös elismerési rendszere van Svédországgal, Finnországgal és Norvégiával, ezekben az országokban is hozzáférhetnek az emberek a Billiniol LGP termékeihez dán forgalmazókon keresztül. Ennek eredményeként az LGP azt állítja, hogy a Billinol LGP dániai bevezetése hozzáférést biztosít a vállalat számára az északi régióban élő 27 millió emberhez.

Az LGP várhatóan december vége előtt adja át az első adag Billiniol LGP-t a dán betegeknek. Az LGP-nek két és fél évbe telt, míg a Billiniol LGP-t Dániában regisztrálták, mivel Ausztráliához hasonlóan a regisztrációs folyamat szigorú.

Az LGP a Billiniol LGP-t 5 grammos alutasakokban fogja forgalmazni, amelyek kiskereskedelmi ára 140–160 KK (7-8000 Fr) grammonként. Ez az ár valamivel magasabb, mint az ausztrál árak, ahol a Billiniol LGP kiskereskedelmi ára 13–22 AUD (3-5000 Ft) grammonként.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Dánia engedélyezi az orvosi kannabisz előállítását és exportját

Forrás:
https://www.cannaus.com.au/national/little-green-pharma-medication-now-available-in-denmark