Amerikai orvosok egy csoportja a kannabisz dekriminalizálására szólít fel

Az American College of Physicians, amely több mint 160 000 belgyógyász érdekeit képviseli, új szakpolitikai dokumentumot adott ki, amelyben a kannabisz személyes birtoklásával járó tevékenységek dekriminalizálását kéri.

A szervezet a dekriminalizálást javasolja, „hogy segítsen kezelni a rendszerszintű egyenlőtlenségeket, és elősegítse a szerhasználati rendellenességek büntetőjogi szankcióinak kezelésre összpontosító alternatíváit”.

Konkrétan az ACP kijelenti: „A kis mennyiségű kannabisz személyes felhasználásra történő birtoklása dekriminalizálandó.” Ezenkívül további forrásokat kér az államilag legális kannabisztermékek szabályozásával foglalkozó ügynökségek számára, valamint az orvosok és más egészségügyi szakemberek fokozottabb képzését.

„A kannabiszt be kell építeni a szerhasználat tantervébe az orvosképzés minden szintjén” – állítja a csoport.

Az Egyesült Államokban és külföldön dolgozó egészségügyi szakemberek – köztük ápolónők, gyógyszerészek, klinikusok és gyakorló ápolók – folyamatosan elismerik, hogy nem rendelkeznek megfelelő képzéssel a betegek tanácsadására az orvosi kannabiszra jellemző kérdésekben.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Miért nem tanítanak az endokannabinoid rendszerről az orvosi egyetemen?

Forrás:
https://www.acponline.org/acp-newsroom/acp-calls-for-evidence-based-public-health-approach-to-cannabis-regulation