Tanulmány: A kannabisz bizonyos fajtái segíthetnek a rákos sejtek elpusztításában

A múltbeli kutatások azt mutatják, hogy az orvosi kannabisz képes lehet lassítani a rákos daganatok növekedését. Az új kutatások szerint a kannabisz segíthet bizonyos rákos sejtek elpusztításában is. Ez egy kicsit közelebb hoz minket annak megértéséhez, hogyan lehet ezt a potenciált maximalizálni.

Mindenki hallott a THC-ről, de a kannabiszban több mint 100 másik kannabinoid található, és a tudomány még csak a felszínt kapargatja annak tekintetében, hogy miben lehetnek hasznosak a testünk számára. A legfrissebb kutatások azonban azt mutatják, hogy ezen kevésbé ismert vegyületek közül, néhány kulcsszerepet játszhat az orvosi kannabisz potenciális rákkezelésként történő alkalmazásában. A kutatók azt találták, hogy a THC önmagában nem volt hatékony rákkezelés, de más kannabinoidokkal kombinálva az orvosi kannabisz daganatellenes tulajdonságai jelentősen javultak.

A kutatás során a kutatók 12 különböző kannabiszkivonat tumorellenes tulajdonságait tesztelték, amelyek különböző kannabinoidok kombinációit és koncentrációját tartalmazzák 12 fajta emberi rákos sejtvonalon. Azt fedezték fel, hogy néhány vizsgált kannabiszkivonat sokkal,de sokkal sikeresebben csökkentette a rákos sejtek növekedését, mint mások.

Eredményeink azt mutatják, hogy a specifikus kannabiszkivonatok rontják a rákos sejtvonalak túlélését és szaporodását, valamint [sejthalált] indukálnak” – olvasható a tanulmányban.

Ezenkívül úgy tűnt, hogy a különböző kannabiszkivonatok különös hatékonyságú kezelések bizonyos rákfajták esetében, de kevésbé hatékonyak más típusú rák kezelésére. Például, a kutatók azt találták, hogy ugyanaz a kannabiszkivonat hatékony volt a prosztata rák egyik formájának kezelésében, de nem olyan hatásos a prosztata rák más formáinak kezelésében.

A kutatók azzal zárták kutatásukat, hogy az orvosi kannabisz “nagyon hatásos a rákos sejtek elpusztításában”. Megjegyzik azonban, hogy önmagában a THC használata nem hatékony rákkezelés, és a jövőbeli kutatásoknak a rák bizonyos fajtáira irányuló kannabiszkivonatok kidolgozására kell összpontosítaniuk, hogy a kezelés a legnagyobb teljesítményt érje el.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Bővebben a kutatásról:

A kannabisz kivonatok heterogénsége és összetettsége tumorellenes szerként

Forrás:
https://www.civilized.life/articles/certain-kinds-of-cannabis-may-help-kill-cancer-cells-study/