A kannabisz biztonságos és hatékony a migrén kezelésében

Cureus

A Cureus folyóiratban megjelent szakirodalom szisztematikus áttekintése szerint a kannabiszvirágzat inhalálása hatékony és jól tolerálható a migrénes betegek körében.

A California Institute of Behavioral Neurosciences and Psychology kutatócsoportja a legfrissebb kilenc, több mint 5600 alany bevonásával készült tanulmányt vizsgálta meg.

A kutatók a következőkről számoltak be: „Minden tanulmány biztató eredményeket mutatott az orvosi kannabisz terápiás hatásairól a migrén kezelésében. Ezenkívül az orvosi kannabiszt jól tolerálják, kevés mellékhatással, és biztonságosan használható migrénes betegeknél.”

A szerzők arra a következtetésre jutottak: „A vizsgálatok kimutatták, hogy az orvosi kannabisz jelentős klinikai választ ad a migrén hosszának és gyakoriságának csökkentésével. Súlyos káros hatásokat nem észleltek. Hatékonysága és kényelmessége miatt az orvosi kannabisz terápia hasznos lehet a migrénes betegek számára.”

Az év elején közzétett felmérési adatok arról számoltak be, hogy a fejfájásban szenvedő betegek becslések szerint egyharmada elismeri, hogy kannabisz termékeket használ a tünetek kezelésére.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Az orvosi kannabisz 50%-kal csökkenti a migrének gyakoriságát és csökkenti a gyógyszerhasználatot

Kutatás:
https://www.cureus.com/articles/118190-efficacy-and-safety-of-medical-marijuana-in-migraine-headache-a-systematic-review