Olaszország Umbria régiójának ambiciózus rostalapú kenderterve

Ez a cikk (https://hemptoday.net/italys-umbria-region-has-ambitious-hemp-plan-based-on-fiber/) eredetileg a HempToday oldalán jelent meg.

A törvényjavaslat, amely kenderfejlesztési programot hozna létre Umbria olaszországi régiójában, elsősorban kenderrostra és pozdorjára épülő ellátási láncot képzel el. Az 5 Csillag Mozgalom vezetője, Tomas De Luca által a héten bevezetett intézkedés szintén a kender potenciálját hangsúlyozza a szennyezett föld megtisztításában fitoremediációval, valamint a víz fito-tisztításában.

“A feldolgozó központ hiánya Közép-Olaszországban nagyszerű lehetőséget kínál régiónk számára, hogy ezzel kenderellátási lánc központjává váljunk” – mondta De Luca az Umbria Notizie weboldalának.

EU és állami finanszírozás

A törvényjavaslat célja, hogy „állami és európai befektetési alapokon keresztül támogassa azokat, akik új vállalkozásokat akarnak létrehozni és lendületet adni az új projekteknek; valamint azokat is, akik kutatási és fejlesztési tevékenységet folytatnak a kender felhasználásával kapcsolatban minden lehetséges területen” – mondta De Luca. Egy olyan ipari kenderellátási lánc fejlesztését szorgalmazná, ami a gazdálkodástól a termelésig terjed, a rost alkalmazások kutatásán alapul, és felöleli a gazdaságokat, szövetkezeteket, konzorciumokat és független vállalkozásokat.

Umbria tisztviselői alaposan megvizsgálják a kender alapú bioműanyagok és biopolimerek, valamint a természetes textil és divat ágazatában rejlő lehetőségeket. Emellett üzleti vállalkozások fejlesztését vizionálják kenderpozdorja alkalmazásával a zöld építési ágazatban és szeizmikusellenes épületek építésével.

Fenntarthatósági célok

A támogatók szerint a jogszabályokat úgy is tervezik, hogy az európai és az állami rendelkezéseknek megfelelően kezeljék a mezőgazdaság fenntarthatósági céljait. “A kender kifejezetten alkalmas olyan talajok remediációjára, amelyekben szénhidrogének és nehézfémek vannak, különösen króm és nikkel” – mondta De Luca. „Más növényi esszenciákkal ellentétben, amelyeknek a fitoremediációt követően egyetlen posztumusz felhasználása a biomassza elégetése vagy hulladéklerakókban történő elhelyezése, a kenderrost újrafelhasználható, valódi körkörös ellátási láncot építve.”

A jelentések szerint Valerio Mancini, a Gazdasági Tevékenységek és Területi Kormányzás Második Tanácsának elnöke is támogatja az intézkedést, amelyet a testülete a héten mutatott be. A Bizottság már meghirdette a kenderben érdekelt felek számára a törvényekkel kapcsolatos meghallgatásokat, és Mancini műszaki és pénzügyi tanulmányokat rendelt el ezeknek a megbeszéléseknek az irányítására.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Az olasz kender helyi feldolgozással tud magasra törni

Hogyan képes a kender megtisztítani a szennyezett talajt

Az Európai Ipari Kender Szövetség alapvető jelentőséget tulajdonít a kendernek az európai zöld megállapodásban

Forrás:
https://hemptoday.net/italys-umbria-region-has-ambitious-hemp-plan-based-on-fiber/