Egy kislány „csodás” reakciója az orvosi kannabiszra

Egy ritka epilepsziában szenvedő hétéves gyermek „elképesztő” mértékű felépülést tapaszalt az orvosi kannabiszolaj-kezelés megkezdése után – állítja a családja.

A telfordi Sienna Richardsonnál Landau Kleffner-szindrómát diagnosztizáltak.

A család egy magánrendelésből szerezte meg a szükséges receptet a kannabiszolajhoz – mely anyja szerint egy „csoda” volt.

Most más családokért kampányolnak, hogy a kezelés szélesebb körben elérhető legyen az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatán (NHS) keresztül.

Siennát akkor diagnosztizálták, miután szülei észrevették, hogy problémák léptek fel a beszédében és a megértésében.

A szteroid kezelések nem voltak sikeresek, és bár a műtét egy lehetőség volt, az Sienna bal oldali megbénulását okozhatja.

Családja úgy vélte, hogy a Bedrolite orvosi kannabiszolaj nyújthatja a legnagyobb reményt.

Annak ellenére, hogy a törvény megváltoztatta a kannabisz alapú gyógyszerek felírását, egyes családok nem tudják beszerezni az NHS-en keresztül, és egy kampányban 15.000 fontot gyűjtöttek össze Sienna kezelésére.

Egy anya harca azért, hogy fia orvosi kannabiszt kapjon

Családja a pandémia kezdete előtt több mint 8000 fontot gyűjtött, és ezt a pénzt a magánrecept biztosítására fordította.

Sienna édesanyja, Lucy Richardson elmondta, hogy heteken belül javulást tapasztaltak.

„Amióta használja, képes megérteni minket és normálisan beszélni. Normális életet él, még mindig általános iskolában jár, barátokkal játszik, nagyon-nagyon jól teljesít.”

„Amikor láttuk, hogy egyre jobban és jobban van, az csodálatos volt.”

A gyógyszer havonta körülbelül 1400 fontba (500.000 forint) kerül, amelyet a családnak az új évben önerőből kell finanszíroznia.

Támogatják az End our Pain and Epilepsy Action kampányát, amelynek célja, hogy elősegítse a súlyos és kezelésre rezisztens epilepsziában szenvedő gyermekek kannabisz-alapú gyógyszerekhez való hozzáférését.

„Ez egy hatalmas stressz. Aggódunk, hogy hogyan finanszírozzuk, de nincs más választás. Meg kell tennünk, hogy Sienna normális életet élhessen” – mondta Mrs. Richardson.

„Ha az NHS-en keresztül kapnánk, az fantasztikus lenne.”

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A beteg beismeri, hogy illegális kannabiszt fogyasztott a reggeli műsor előtt

Forrás:
https://www.bbc.com/news/uk-england-shropshire-55273948