Tanulmány: A kannabisz olaj enyhíti az Alzheimer okozta elbutulás tüneteit

Alzheimers Disease Cannabis Oil - HUNA THC-t tartalmazó folyékony kannabisz kivonatot beadása enyhíti az Alzheimerrel kapcsolatos nyugtalanság és demencia különböző tüneteit, a nyomtatást megelőzve a The Journal of Alzheimer’s Disease online változatában megjelent megfigyeléseken alapuló klinikai vizsgálatok adatai alapján.

Izraeli kutatók értékelték a több hétig tartó kannabisz olaj kiegészítő gyógyszeres kezelést tíz Alzheimer-kórban szenvedő betegnél. Kutatók arról számoltak be, hogy a gyógyszer beadása a betegek tüneteinek súlyosságát jelülő pontszámok jelentős csökkenésével járt együtt. Pontosabban, a kannabisz olaj bevétele összhangban volt az agresszió, az ingerlékenység, az apátia és a téveszmék szintjének csökkenésével.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy “A gyógyászati kannabisz olaj hozzáadása az Alzheimer-kórban szenvedő betegek gyógyszeres terápiájához biztonságos és ígéretes kezelési lehetőség.”

A dronabinol (orális szintetikus THC tabletta formájában) beadásáról már korábban leírták, hogy csökkenti az Alzheimer-indukálta nyugtalanságot és javítja a súlygyarapodást, miközben a preklinikai vizsgálatok azt feltételezik, hogy a kannabinoidok neuroprotektívak lehetnek, amivel megakadályozzák a betegség kialakulását.

A tanulmány kivonata, “Az orvosi kannabisz olaj biztonságossága és hatékonysága a demencia viselkedési és pszichés tüneteire: Egy nyílt, add-on, kísérleti tanulmány,” itt jelent meg online.

Forrás:
http://www.thedailychronic.net/2016/52493/study-cannabis-oil-mitigates-symptoms-of-alzheimers-induced-dementia/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..