A kender alapú energiatároló technológia figyelmet kap a médiában

Az Alternet Systems (ALYI) egyre ismertebbé válik a kender alapú energiatároló kezdeményezésével. A rekreációs kannabisz legalizálása tavaly Kanadában a befektetési hírek reflektorfénybe helyezte a növényt.

A kendertermesztés legalizálása az Egyesült Államokban a 2018. évi mezőgazdasági törvény alapján egy valószínűleg még ennél is nagyobb piaci mozgatórugó. Az ipari kender még a rekreációs és az orvosi felhasználásnál is nagyobb kereskedelmi értékkel rendelkezhet. Az ALYI kender alapú energiatárolása a legális kender sokféle lehetőségei közül az egyik.

A cég nemrégiben bejelentette, hogy megszerezte a földterület a termesztéshez és a feldolgozáshoz szükséges létesítményeket New York-ban, ahol a kenderszárakat betakarítják, hogy további kutatásokat végezzenek a kender alapú energiatárolás fejlesztésében. Az ALYI tavaly év végén indította el a kezdeményezést, amikor a társaság a Clarkson Egyetem professzorát, David Mitlin-t felvette a cégbe, hogy a fejlesztéseket vezesse.

Mitlin sikeresen használt kenderrostot – a kender feldolgozásából megmaradt szálat – olyan szén-nanoszerkezetek elkészítéséhez, amelyek versenyeznek és bizonyos tekintetben meghaladják a jelenleg használt grafén-nanolapokból készült szuperkondenzátorok teljesítményét. Mitlin amerikai szabadalommal rendelkezik a kender-energiatároló technológiájára.

A Bloomberg New Energy Finance előrejelzése szerint a globális energiatároló piac 2017 és 2030 között hatszor duplázódik meg, az előző évi 5 gigawatt-óráról 2030-ra több mint 300 gigawatt-órára és 125 gigawatt teljesítményig. Az előrejelzések szerint 103 milliárd dollárt fektetnek be az energiatárolásba ebben az időszakban. Az ALYI vezetősége úgy véli, hogy a kender energiatároló képessége erős jelölté teszi arra, hogy a várt beruházás jelentős részét megkapja.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A kenderrost „jobb, mint a grafén”

Forrás:
https://www.globenewswire.com/news-release/2019/03/13/1752681/0/en/ALYI-Alternet-Systems-Hemp-Energy-Storage-Technology-Gets-Media-Attention.html