Tanulmány: A THC biztonságosan és eredményesen kezelheti az Anorexia Nervosa tüneteit

Israel Journal of Psychiatry and Related Sciences

A THC egy biztonságos és hatékony kezelés lehet az anorexia nervosa pszichológiai tüneteinek kezelésére, egy új tanulmány szerint, ami az izraeli Journal of Psychiatry and Related Sciencies folyóiratban jelent meg.

A vizsgálat során a Héber Egyetem és a Haifa-i Egyetem Étkezési Rendellenességi Intézete “értékelte az alacsony dózisú orális  Δ9-THC hatását azoknál a krónikus anorexia nervosa-ban (AN) szenvedő betegeknél, akik saját magukon megfigyelt tünetekről számoltak be.” 

A vizsgálatban kilenc, 18 év feletti nő vett részt. “6 közülük a DSM-IV kritériának megfelelően AN restriktív típussal és 3 aktív AN falás/tisztulás típussal volt diagnosztizálva.” Az átlagos életkoruk 45.0±3.2 év volt, a BMI értékük pedig 16.1±1.6 kg/M2 volt. Kérdőíveket töltöttek ki a Δ9-THC-val való kezelés előtt és után. (1 mg/nap egy hétig, majd 2mg/nap három hétig) “Az elsődleges eredmény az abban való javulás volt, ahogyan a saját étkezési viselkedésüket érzékelték.”

A kutatók szerint “Szignifikáns javulást tapasztaltak önbevallás alapján testápolásban, tehetetlenség érzésében, aszketizmusban és depresszióban. A testtömegindexben (BMI) nem voltak jelentős változások.”

“Jelen tanulmány az első, amely az AN (anorexia nervosa) betegek pszichológiai tüneteinek javulását mutatja Δ9-THC-vel való kezelés mellett, mellékhatások nélkül.” -állapítja meg a tanulmány. “A krónikus AN betegek csoportjánál tapasztalt bíztató eredmények arra utalnak, hogy  a Δ9-THC-t alacsony dózisokban további kellene tanulmányozni, mint kiegészítő kezelést AN betegeknél.”

Forrás:
https://thejointblog.com/study-thc-may-safely-and-effectively-treat-anorexia-nervosa-symptoms/