Az orális orvosi kannabisz termékek hosszú távú használata biztonságos és hatékony

PLOS One

A PLOS One folyóiratban közzétett longitudinális adatok szerint a növényi eredetű orális kannabisz termékek fogyasztására feljogosított betegek tünetei tartós javulást mutatnak.

A kutatók az orális kannabisz termékek hosszú távú biztonságosságát és hatékonyságát értékelték egy közel 4000 ausztrál betegből álló csoportban, akiknek engedélye van a használatra. A vizsgálatban részt vevők naivak voltak a kannabisz iránt, vagyis nem fogyasztottak kannabiszt mielőtt bevonták őket a kísérletbe. A vizsgálat alanyainak többsége (64 százaléka) krónikus fájdalomtól szenvedett. A vizsgálat valamennyi résztvevője két évig fogyasztott orális kannabisz termékeket.

A kutatók a következőkről számoltak be: „Ez a legnagyobb és leghosszabb valós elemzés a GMP [jó gyártási gyakorlat]-szerű orális orvosi kannabisz hatékonyságáról és biztonságosságáról egy folyamatos regisztrációs csoport nyilvántartásban. 3961 heterogén, kannabisz naiv beteg, életkorban sokféle, klinikai és összetett állapotban, valamint egyidejű gyógyszeres kezelés mellett, receptre felírt orális orvosi kannabisz használatával gyors és jelentős javulást mutatott az összes mért betegek által és klinikailag jelentett validált eredmény tekintetében. … Az orális orvosi kannabiszt jól tolerálták. … Ez a biztonságosság különösen szembetűnő a receptre felírt hosszú távon alkalmazott opioidok biztonságosságával és tolerálhatóságával szemben.”

Arra a következtetésre jutottak: „Ez a nagy ausztrál longitudinális csoport nyilvántartás a kannabiszban naiv, összetett krónikus betegségben szenvedő betegekről, akiket több mint 24 egymást követő hónapon keresztül orális orvosi kannabisszal kezeltek, bizonyítja az orális generikus kannabisz biztonságosságát, és bebizonyította, hogy az orális orvosi kannabisz javítja a betegek és a klinikusok által jelentett fájdalom, alvás és jóllét mértékét.”

Becslések szerint 100 000 ausztrálnak írtak fel kannabiszterméket a 2016-os törvényi változásokat követően, amelyek lehetővé teszik a betegek számára az orvosi kannabisz termékekhez való hozzáférést.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Egy tanulmány szerint a CBD „kivételesen biztonságos” még nagy dózisokban is

Kutatás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9674134/