A kannabisz biztonságos és hatásos a szorongásos zavarok kezelésében

Psychopharmacology, Journal of Cannabis Research

Az Egyesült Királyság Medical Cannabis Registry adatbázisában szereplő, 302 generalizált szorongásos betegségben szenvedő beteggel végzett prospektív tanulmány szerint a kannabisszal történő kezelés javíthat a tüneteken.

A londoni Imperial College Medical Cannabis Research Group kutatói által végzett kutatás elsődleges eredménye a generalizált szorongásos zavar-7 (GAD-7) kérdőívek változása volt 1, 3 és 6 hónapos korban a kiindulási állapothoz képest.

„Minden vizsgált időpontban javult a szorongás, az alvás minősége és az életminőség.” Harminckilenc résztvevő (13%) 269 nemkívánatos eseményről számolt be a követési időszakban. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy „a kannabisz alapú gyógyszerkészítmények felírása generalizált szorongásos zavarban szenvedőknél a szorongás klinikailag jelentős javulásával jár, elfogadható biztonsági profillal valós körülmények között.”

Kanadai betegek önbevallásos felmérése szerint a kannabisz csökkentheti a szorongást

184 beteg telefonos alkalmazáson keresztül gyűjtött adatai azt mutatták, hogy a kannabisz inhalálása csökkentheti a szorongást. A kanadai edmontoni Aurora Cannabis Inc. kutatói egy adatkészletet elemeztek, amely három, a szorongás kezelésére leggyakrabban használt szárított virágzat használatát követte nyomon.

A kannabisz fogyasztása jelentősen csökkentette a szorongásos pontszámokat mind a férfiak, mind a nők körében, és a hatékonyság hasonló volt a három kannabisz fajta esetében. Az általános optimális adagolás a teljes kohorszra 9-11 inhaláció volt a férfiaknál és 5-7 inhalálás a nőknél, némi eltéréssel az adagolásban a különböző fajták, nemek és korcsoportok között.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

Klinikai vizsgálat: A CBD kivonat csökkenti a szorongást, javítja a kognitív teljesítményt

Kutatások:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37314478/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37296470/