Kannavaj

Here are seven easy steps for a great cannabutter - from the boiling of the butter/marijuana mixture to the straining and the cooling. Courtesy Bruce Wolf

A kannavaj és kannaolaj elkészítési folyamata ugyanaz, de mi inkább teljes rügyeket (virágokat) használunk a kivonatokhoz, nem a leveleket vagy a szárat, mert minél jobb és erősebb kannabiszt használunk, annál jobb lesz a végtermék. A legjobb egy erős kivonat készítése és annak hígítása ízlés szerint sima vajjal vagy olajjal, amikor ételt készítünk.
Levelekkel is lehet készíteni, de az gyengébb lesz és sötétebb színű.

A kannabiszt bármilyen étolajba ki lehet vonni, mi leginkább a kókuszolajat ajánljuk egészséges hatásai miatt. Továbbá magas zsírtartalmú, ami azt jelenti, hogy sokkal több kannabinoidot köt meg, amiket próbálunk bevinni.

A legtöbb recept azt ajánlja, hogy egy adag szervírozott étel 2-3 teáskanál gyógyszeres vajat vagy olajat tartalmazzon. Ha egy progresszív vacsorát tervezek, akkor kevesebbet használok az egyes fogásokban, hogy ne kényeztessem el túlságosan a vendégeimet. Alkalmanként gyógyszeres köretet kínálok, amely nem kötelező, aki szeretné, használhatja.

Hozzávalók:
30 g szárított kannabisz virág
2 csésze (0.5 liter) vaj vagy két csésze kókuszolaj

Felszerelés:
Nagy fazék
Fakanál
Nagy, átlátszó tál vagy konténer
Géz/Sajtvászon/Használt póló
Zsineg, gumiszalag vagy szalag

Elkészítés:

1. Lépés
Helyezze a kannabiszt egy konyhai robotgépbe vagy mixerbe. A kávédaráló is jól működik, minél finomabb a por, annál jobb.

2. Lépés
Tegyünk egy nagy serpenyőt a tűzhelyre és adjunk hozzá annyi vizet, hogy az kb. 10-12 cm mély legyen. A legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, hogy a kannabisz mindig egy jó 3-5 cm-re legyen a serpenyő aljától.

3. Lépés
Ha a víz teljesen felforrt, adjuk hozzá a vajat, és hagyjuk teljesen elolvadni.

4. Lépés
Ha a vaj elolvadt, kapcsoljuk a hőfokot alacsonyra és adjuk hozzá a kannabiszt. A keveréket lassan és alacsony hőfokon kell főzni. Készüljünk rá fel, hogy a tűzhelyen kell tartanunk körülbelül 3 órán át és nem szabad hagynunk, hogy felforrjon! Kevergessük meg tizenöt percenként.

5. Lépés
Az eljárás kezdetén a keverék még víz színű és a kannabisz még nincs kivonva. A vaj színe elkezd megváltozni és a keverék sötét színű és sűrű lesz. Ez feltűnő különbség, amit szinte lehetetlen nem észrevenni.

6. Lépés
Amíg a kannavaj fő, készítsük elő a tálat a készterméknek. Tegyünk egy kétrétegű sajtvásznat a tál fölé. Rögzítsük a helyén szalaggal, zsinórral vagy egy befőttesgumival. Hagyjuk a sajtvásznat egy kicsit lazán, így nem fog mellémenni semmi, amikor öntjük a keveréket.

cannabutter7

7. Lépés
Amikor a keverék vastag és fényes, öntsük a kannabisz vajat az edény fölé óvatosan, hogy ne ömöljön ki. Amikor a fazék üres, gondosan oldjuk el a zsineget vagy a gumiszalagot, vegyük fel a sajtvászont és nyomjuk ki az összes maradék vajat. Ne feledjük, hogy minden forró lesz, ezért légyünk óvatosak. Ez a része a folyamatnak, egy kicsit macerás lehet, de megéri!

8. Lépés
Hagyjuk a kannavajat hűlni egy-két órán át. Soha nem jó valamit forrón a hűtőbe tenni. Tartsuk a hűtőben, amíg a vaj és a víz külön nem válik. A vaj a felső rétegben gyűlik össze és megszilárdul. A kannabinoidok mostmár a vajba “kapaszkodnak” és már majdnem kész vagyunk.

9. Lépés
Egy késsel menjünk körbe a tál szélén és emeljük ki a vajat.

10. Lépés
Helyezze fejjel lefelé egy vágódeszkára és kaparja le a maradék főzővizet. A kannavaj kész. Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

Képes útmutató és alternatív módszer

Forrás:
http://cannabisnowmagazine.com/cannabis/edibles/edibles-how-to-make-canna-butter-and-canna-oil
http://www.420magazine.com/forums/cannabis-edibles/37701-cannabutter-7-easy-steps.html