Egy új tanulmány azt állítja, hogy a kannabisz használata nem károsítja az emberi termékenységet

Journal of Epidemiology and Community Health

Egy új tanulmány szerint a kannabiszfogyasztás nem befolyásolja negatívan a férfi vagy női termékenységet.

A tanulmányt, aminek a címe: Kannabisz használat és termékenység egy észak-amerikai prekoncepcionális-kohorsz tanulmány a Journal of Epidemiology and Community Health folyóirat jelentette meg és az U.S. National Institute of Health tette közzé online.

Magát a kutatást a Boston University’s School of Public Health kutatói végezték el.

A tanulmány során “A női résztvevők [4194 nő – 1125 pár] kitöltöttek egy kiindulási kérdőívet, amiben beszámoltak életmód- és viselkedésbeli tényezőkről, beleértve a kannabisz használatának gyakoriságát az elmúlt 2 hónap során.” A férfi partnerek “egy opcionális  alapú kérdőívet töltöttek ki hasonló tényezőkről, beleértve a kannabisz használatot. A nők 12 hónapon át minden 8. hétben  vagy terhesség bekövetkezéséig, vagy termékenységi kezelés elkezdéséig, vagy a nyomkövetés abbahagyásáig – amelyik előbb bekövetkezett –  nyomon követési kérdőíveket töltöttek ki.
Az adatok elemzése után a kutatók azt találták, hogy “Ebben a prekoncepcionális-kohorsz vizsgálatban a női vagy férfi kannabisz használat és a termékenység között kicsi általános kapcsolat volt.”

Forrás:
https://thejointblog.com/new-study-finds-cannabis-use-not-harm-human-fertility/