Egyes cigipapírokban magas a nehézfémeket szintje

American Chemical Society

Az American Chemical Society (ACS Omega) folyóiratában közzétett adatok szerint a kereskedelmi forgalomban kapható cigipapírok használata, a nehézfémekkel való szennyezés kockázatához vezethet.

A Lake Superior State University’s School of Chemistry munkatársai 53 különböző márkájú cigipapír és előre megtekert papírtölcsér fémkoncentrációját elemezték. A termékeket négy michigani kiskereskedelmi egységtől vásárolták, olyan márkákból, amelyek országosan és nemzetközi szinten is elérhetők. Volt köztük színezett, kender-, fapép-, pálmapép, és bambusz alapú cigipapír is.

A kutatók a vizsgált termékek körülbelül egynegyedében bizonyos fémek – köztük réz, króm és vanádium – emelkedett szintjét állapítottak meg. A fémeket leggyakrabban a színes cigipapír termékekben azonosították.

Egy tanulmány szerint a kannabisz nehézfémeket tartalmazhat, és ez hatással lehet a fogyasztók egészségére

A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutottak: „A jelenlegi szabályozási rendszer szerint a cigipapírok gyakorlatilag nem szabályozottak, kivéve néhány államot. […] A szabályozás általános hiánya aggodalomra ad okot annak fényében, hogy jelentősen növelhetik számos potenciálisan mérgező elemnek, különösen a réznek való kitettséget.”

„Megállapításaink alapján indokolt az állami szabályozó ügynökségek további erőfeszítései, hogy konszenzusra jussanak a kannabiszban és a cigipapírokban található mérgező elemek határértékeivel kapcsolatban, csakúgy, mint a további kutatások az expozíció reális használati minták alapján történő meghatározására.”

A kutatók szerint az újrahasznosított papír használata még nagyobb kockázatot jelenthet, mivel az újrahasznosítási folyamat további adalékanyagokat igényel a papír felületének és színének javítása érdekében.

Az eredmények szerint: „Réz alapú pigmenteket számos gyártó használ, és ezeknek a termékeknek a rendszeres használata a maximális expozíciós határértékek 4,5–11-szeresét is elérheti.”

A Kaliforniában vásárolt 101 cigipapír 2020-as elemzése hasonlóképpen arról számolt be, hogy az előre megsodort kannabiszcigaretták gyártói által használt egyes papírok fémszennyeződéseket és peszticideket tartalmaznak.

Kérünk mindenkit, támogassa non-profit egysületünk munkáját, akár csak egy pohár kávé árával.
Ezen az oldalon lehet támogatást küldeni:

https://orvosikannabisz.com/tamogatas/

A szabályozatlan CBD termékekben gyakran fordulnak elő nehézfémek

Kutatás:
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsomega.3c09580