A Monsanto és a GMO terminátor kannabisz

Monsanto cannabis - HUN

A HortaPharm-ot a késői 1990-es években alakította egy David Watson nevű ember.

David Watson javára írják a néhány legelterjedtebb kannabisz fajták kifejlesztését a világon, köztük a híres Skunk # 1-t, melyet George Weiblens kutatásába importáltak és használtak GM Kannabisz törzsek kifejlesztésére a Minnesotai Egyetemen.

Egy cikk: http://www.cannabisfarmer.com/web/node/39 a következőt jelenti Mr. David Watsonról:

“A drága holland nőivarú (kannabisz) magjaidat nehéz klónozni vagy ha megpróbálod tenyészteni őket csak hermafroditákat kapsz?”

“Köszönd meg Dr. Frankenbeansteinnak, más néven a Skunkmannek, akinek igazi neve David Watson.”

“Egy 1997 Vancouveri Kender konferencián Watson beszélt a kutatásáról. A fő hangsúly azon volt, hogy megakadályozza termelőket a klónozásban illeve abban, hogy képesek legyenek létrehozni olyan magokat amelyek Amszterdamban tenyésztett fajtákból származnak. A kutatás finanszírozása részben a holland kormánytól származott a többi pedig a DEA-től. Watson már egyszer lebukott teremesztéssel Santa Cruzban Kaliforniában 1985 március 20-án és aztán újra felbukkant Amszterdamban, amikor elkezdte saját mag cégét a Cultivator’s Choice-t. A DEA támogatta Watsons engedélyét a kutatáshoz való termesztéshez Hollandiában, annak ellenére, hogy ki kellett volan adatniuk és visszavinni Californiába az 1985-ös lebukása miatt! A DEA jóváhagyása olyan erős volt, hogy ő volt az első aki engedélyt kapott Hollandiában, amikor több egyetem és a hazai kutatócsoport, akik PHD-kkel és jogszerű indokokkal rendelkeztek a kutatásaikhoz, engedélyét megtagadták! A holland kormány még három üvegházat is biztosított Watsonnak a szörnyű kísérleteihez, míg a rendes holland termesztők elvesztették a berendezéseiket és gyilkosoknak járó ítéleteket kaptak abban az időben! A Holland mag cégek váltak a kannabisz mag ipar Monsantojává abban a reményben, hogy mag függőket csinálnak belőlünk 20$/mag-ért!”

“Az engedély Watsonnak irányítást adott afelett, hogy a kutatók mihez férhetnek hozzá, hogy törzskönyvezzék a kiszámítható minőségű magokat! A cél, hogy szabadalmaztassák a kannabinoidok összes lehetséges kombinációját, minden lehetséges betegségre való hatékonysággal amit kezelni tudnak és minden lehetséges genetikai szekvenciát! Ha készen állnak a lépésre, akkor leállítanak minden orvosi kannabisz termesztőt szabadalmi csalásra hivatkozva.”

“Monsanto terminátor technológiát alkalmaznak a kannabiszon (David Watson) a Hortapharmnál Hollandiában.”

Lásd: http://www.cannabisfarmer.com/web/node/39

A következő cikk a UK Independentben jelent meg 1998 szeptember 27-én Mr. Watson-t interjúztatta a HortPharm nevű cége szándékáról a Kannabisz kutatásban:

“Kábítószernek tűnik, de igazából ez a remény”, mondja David Watson. Ami azt jelenti, hogy sok ilyen növényt már kifejezetten úgy tenyésztettek, hogy ne termeljen bódító gyantát vagy hasist. Valójában a HortaPharm reméli, hogy kiküszöbölik az átlagos rekreációs felhasználó céljait.”

A csapat már közel van, hogy megtalálja a saját kereskedelmi Szent Grálját – magok, amelyek egyszeri, nőnemű, mag nélküli növényeket termelnek pszichotrop hatás nélkül a fogyasztó számára. Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért, azt akarják csinálni?

HortaPharmot csak az érdekli, hogy olyan nőivarú növények fejlesszen amelyek sterilek, de nem csak azért, hogy megvédjék a genetikai tulajdonjogokat. “Ha a növényt nem foglalja el a magtermelés, akkor minden energiája a gyantatermelésre összpontosul”, mondja Watsons kollégája a Dutchnál, a biokémikus Etienne de Meijer.

Watson úgy hiszi, hogy a kannabisz fényes jövője a HortaPharm és a GW Pharmaceuticals üvegházaiban van.

Az amsterdami üvegházaiban, cinkosan bólint az egészséges kinézetű kerti termékekre. “Ne mondj semmit még, de mi azon is dolgozunk, hogy THC-t ültessünk a paradicsomba,” vallja be. Aztán megnyugtatóan vihog: “Csak vicceltem!”

Lásd: http://www.independent.co.uk/news/cannabis-a-year-that-changed-minds-1200871.html

David Watson kijelentette: “A HortaPharm évek alatt felépítette a Gyógy Kannabisz fajták legkiterjedtebb ’Élő Könyvtárát’ a világon.”

1998 júliusában a Montpellierben tartott Nemzetközi Kannabinoid Kutató Társaság konferencián, Dr. Geoffrey W. Guy, a GW Pharmaceuticals elnöke, beszédében azt mondta, hogy a HortaPharm exkluzív hozzáférést biztosít a GW-nak a a gyógyszerek fejlesztéséhez szükséges kannabisz fajták teljes skálájához. A GW egy meg nem nevezett összegért az egész világra kiterjedő jogokat szerezett a mai napig termesztett fajákra bizonyos kivételekkel és minden fajtára amit a jövőben termeszteni fognak. A Dutch tenyésztési programoból eredő növényregisztrációk a GW Pharmacuetical tulajdonában lesznek.

A megállapodás értelmében a GW Pharma lesz felelős konkrét gyógyszeradagoló technológiák fejlesztéséért a gyógyszerészeti minőségű gyógyászati kannabisz adagolására. Ez a munka magába foglal egy vaporizátort, amelyre a HortaPharmnak egy függőben lévő szabadalmaztatása van.

Ezen felül GW Pharma finanszírozni fogja a HortaPharm botanikai kutatásait és a HortaPharm tudósai segítik az Egyesült Királyság Üvegház terjedését, a klónozást és a termesztés programot.

David Watson, a HortaPharm vezérigazgatója kijelentette: “Amint Dr. Guy klinikai kutatásai a pontos kívánt kompozíciót mutatják a tudósaink szaporítani és regisztrálni fogják az új gyógyászati fajtákat”.

A Cannabis Culture magazin 2002 májusi számában publikált cikk arról számol be:

“GW csoda füve hamarosan az első kannabisz növények között lesz, amit valaha szabadalmaztattak. Bár néhány ipari kender genetikája már jogvédett szellemi tulajdon, Guy keresi a módját, hogy olyan specifikus morfológiai jellemzők által megkülönböztetett kannabisz fajtákat regisztráljon, mint a szín, a levél mérete, alakja, és szaga.”

“A Cannabis Culture magazine kizárólagos előzetes tájékoztatása szerint a GW orvosi eszközei forradalmasítják a kannabisz bevételét. A kannabisz kivonatok pontosan kikever arányokkal lesznek egy “dobozba” csomagolva, ami csatlakozik egy elektromechanikus eszközhöz, mely szabályozott dózisú aeroszol növényi eredetű kannabinoidokat adagol káros égési melléktermékek nélkül.”

“A dobozokat és az adagolási eszközöket gyógyszerészek fogják elosztani és szorosan nyomon lesznek követve a gyógyszerészek, az orvosok és a GW által is.”

“A gyógyszeripari vállalatok több száz millió dollárt költenek gyógyszerek kutatására és gyártására, de amint a fent említett gyógyszereket megkapják a betegek, lehet, hogy nem megfelelően használják,” magyarázza Guy. “A betegek lehet, hogy túl sokat vagy túl kevéset használnak vagy lehet, hogy átadják a gyógyszert másoknak. Az olyan gyógyszereknél, mint a kannabisz, amelyek szabályozott anyagok, fontos, hogy egy egészségügyi személy képes legyen nyomon követni az adagolási szokásokat. Készülékeink olyanok, mint egy digitális fényképezőgép, amely nyilvántart olyan részleteket, mint az idő, dátum és egyéb adatokat minden alkalommal, amikor használva van.”

” “Az orvosok képesek lesznek nyomon követni a beteg használatát távolról,” folytatta Guy. “Az emberek nem tudják szabotálni, feltörni elrontani az eszközeinket, annak ellenére, hogy hordozhatók és könnyen használhatók. Egy fém fűrészre vagy hegesztőpisztolyra lenne szükség ahhoz, hogy feltörjék őket. Ezek az ellenőrzések választ adnak azoknak az aggodalmaira, akik attól tartanak, hogy a kivonatokat nem megfelelően fogják használni. És ezek az eszközök adaptálhatóak más gyógyszerek esetében is, biztosítva a betegek biztonságát és az egészségügyi hatékonyságot.” ”

“Dr. Guy és képviselői magas szintű tárgyalásokon vesznek részt a DEA-vel, az FDA-val, a Nemzeti Kábítószer-Ellenőrzési Politika Hivatalával ( ONDCP ), Nemzeti Drogmegelőzési Intézettel (NIDA) és magas rangú állami tisztviselőkkel Kaliforniában és Maine-ben.”

“Már némi előrelépést értünk el az USA-ban,” mondja Guy. “Már elkezdtünk preklinikai kutatásokat a laboratóriumokban és más kutatásokat egy egyetemen. A kutatás célja a sejtek védelem tulajdonságok, általános farmakológia és a szinergiáján alapuló hatásfokozás ami akkor jön létre amikor a kannabinoidokat összekeverik, nem pedig izolálják. A DEA jóváhagyta a kivonataink behozatalát az USA-ba. Még nem mondtak nemet semmire amit eddig kértünk. A könyv szerint játszanak. Bízunk a további előrehaladásban.”

“A GW vezető pozíciót foglal el világszerte,” következtet Guy. “Mi egyedülálló helyzetben vagyunk azzal, hogy az első cég leszünk, amely elnyeri a hatósági jóváhagyást vényköteles kannabisz-alapú gyógyszerre.”

Lásd: http://www.cannabisculture.com/v2/articles/2400.html

A Cannabis Culture magazinnak adott interjúban, a GW Pharma elnöke Dr. Geoffrey Guy azt mondta: “Megérdemeljük a befektetésünk tisztességes megtérülését és ezért folyamodunk szabadalomért a növényeinkre, kivonatainkra, folyamatainkra és az adagolási eszközeinkre.”

2009-ben Kanadában, GW Pharma-nak sikerült “mesterségesen manipulálni” és szabadalmaztatni egy “Új Kannabisz Növény Hivatkozást” egy “knock out génnel” ami “monogénes mutációt” használ, hogy “megakadályozza a kannabinoid bioszintézist a Cannabis sativa-ban”. Ezt a technológiát használják, hogy mesterségesen befolyásolják a gyógyászati vegyületek szintjét a növényben.

Lásd: http://www.faqs.org/patents/app/20090035396

2003 májusában, a GW Pharma és a Bayer Incorporated elért egy Marketing Megállapodást egy Úttörő Új Kannabisz-alapú Gyógyszer kivonat termékre, amit Sativexnek hívnak.

A jelentések szerint a Bayer 60 millió dollárt fizetett a GW Pharma-nak, hogy megszerezze a kizárólagos jogokat a Sativex piacra dobására az Egyesült Királyságban, és a jelentések szerint 14 millió dollárt fizetett a marketing jogokért Kanadában.

“A Bayer vállalat szintén az egyik legnagyobb biotechnológiai és GM (Gén Módosított) gyártó a világon és piacra dobott génmódosított rizset, kukoricát, repcemagot és kanolát. Bayer a világ vezető növényvédőszer gyártója és a világ hetedik legnagyobb vetőmag forgalmazó cége. Bayer CropScience felelős a legtöbb GM kísérletért az európai országokban. Bayer génmódosított terményei többnyire “Liberty Link” – úgy tervezték, hogy ellenállja a “Liberty” gyomirtó szerjének. 1925-ben a Bayer volt az egyik vegyipari vállalat, ami része volt az összeolvadásnak amiből létrejött a hatalmas német konglomerátum az IG Farben, amely a legnagyobb cég volt Németországban és Hitler választási kampányának legnagyobb donorja lett. Miután Hitler hatalomra került az IG Farben szorosan együttműködve a nácikkal a legnagyobb nyereségese lett a második világháborúnak.”

Lásd: http://www.gmwatch.org/gm-firms/11153-bayer-a-history

“A The New York Times által megvizsgált belső Bayer cégiratok felfedik, hogy a vállalat kétes, valószínüleg kriminális marketing gyakorlatokban vet részt. A dokumentumok azt mutatják, hogy Bayer továbbra is szennyezett vérplazmát ad el, ami több ezer vérzékeny beteget fertőzött meg AIDS-szel. A vállalat továbbra is fertőzött vért ad el Ázsiában több mint egy éve, amikor már bevezetett egy biztonságosabb, fűtött vérplazma változatot az Egyesült Államokban és Európában 1984 februárjában.”

“A Bayer CropScience Igazgatótanácsának elnöke, Dr. Friedrich Berschauer szerint a megállapodások fontos lépést jelentenek a Bayer-nek, mert ezek jelentősen bővíthetik a rendelkezésre álló saját LibertyLink technológiájukat az alapvető gyapot és repce mag üzleten kívül.”

“Ugyanakkor, a megállapodások lehetővé teszik számunkra, hogy megkönnyítsék az új technológiai megoldások fejlesztését és forgalmazását a jövőben,” mondta.”

Lásd: http://www.foodnavigator-usa.com/Financial-Industry/Monsanto-Bayer-team-up-on-herbicide-tolerance

Míg az olyan vállalatok, mint a Bayer és a GW Pharma szabadalmi monopóliumokat építenek Kannabisz törzsek, folyamatok és gyógyszerek felett, egy folyamatos propaganda kampány az USA-ban továbbra is az ő Kannabisz monopóliumaik érdekeit szolgája

Az 1930-as fű-őrület (reefer madness) kampány előtt viszonylag kevés ember használta a Kannabisz pszichoaktív tulajdonságait dohányzáson keresztül az Egyesült Államokban. A kendert részben azért helyezték törvényen kívül, mert az 1930-as évek fehér farmerei nem is tudták, hogy a “marihuána” nevű titokzatos új fenyegetés, amit törvényen kívül helyeztek ugyanaz a növény volt, mint amit a földjeinken termesztettek. A történelem során, ez a pszichoaktív ismeret a Kannabiszról jött és ment, és azok, akik jól ismerték a botanikát, különösen a pszichoaktív növényekét, gyakran megvádolták azzal, hogy vademberek vagy boszorkányok. A Reefer Madness nem csak hisztériát hozott létre a Kannabisz ellen, hanem széles körben elterjesztette a tudást a Kannabisz a pszichoaktív tulajdonságairól és egy új underground kultúrát vonzott az egész növény köré. Ezt az új kultúrát erősen befolyásolta mind a mainstream, mind az underground média.

Például 60 különböző kannabinoid van a kannabisz növényben. Amelyek közül sokat azonosítottak, genetikailag izoláltak és szabadalmaztattak, mind az amerikai kormány, mind más nemzetközi vállalatok a gyógyászati tulajdonságaik miatt. Az underground és a mainstream medián keresztül az USA-ban és másutt általában kizárólag a Kannabisz pszichoaktív hatására fókuszálnak, amit a növény THC-ként ismert kémiai vegyülete okoz. Ez segített egy olyan Kannabisz termesztői kultúra létrehozásában az USA-ban, akik magas THC hozamú törzseket termesztenek.

Bár a THC-ról már meggyőzően kimutatták a Virginiai Orvosi Egyetem (Medical College of Virginia), a Madridi Egyetem kutatói és a Seth csoportot kutatói átal végzett tudományos vizsgálatok, hogy határozott rák pusztító tulajdonságokkal rendelkezik (lásd: http://www.globatron.org/contemporary-culture/thc-kills-brain-tumor-cells), a brazil Orvostudományi Folyóirat és Biológiai Kutatások 2006-ban azt állítja, hogy “A magas dózisú delta9-THC, a Kannabisz fő komponense, szorongást és pszichotikus-szerű tünetek indukál egészséges önkéntesekben.” Ugyanez a folyóirat azt is állítja, hogy “A delta9-THC ezen hatásait jelentősen csökkenteni a kannabidiol (CBD), egy kannabisz alkotóelem, amely mentes a növény jellegzetes hatásaitól.” Ezen vizsgálatok azt a következtetést mutatják, hogy a kannabidiol (CBD) anti-pszichotikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek természetesen ellensúlyozzák és csökkentik a magas dózisú THC jelentett pszichoaktív és a szorongáshoz hasonló hatásait.

Sajnos a média felhajtás és növénynemesítési technikák miatt az USA-ban kevés tudás vagy vágy van olyan kanabisz fajták tenyésztésére, amelyekben egy harmonikusabb CBD-THC szint egyensúly van. Emiatt az átlagos embereknek a CBD mentes és mesterségesen magas THC fajták maradtak meg. Tanulmányok kimutatták, hogy a szelektíven magas THC tartalmú kannabisz tenyésztése idővel csökkenti a CBD tartalmat. A DEA növény írtása szintén egy olyan környezetet teremtett, ami mentes a természetes hímivarú kannabisz pollentől a levegőben, ami THC túltermelésre kényszerítette a mai kannabisz fajtákat, csökkentve a CBD mennyiségét az underground paicokon elérhető fajtákban.

Az olyan kannabisz kulturális media források, mint a “High Times Magazine” is hozzájárult, hogy elszaporodjanak az olyan tenyésztési technikák, mint például a genetikai klónozás, a betakarítás és a megmegtakarítás helyett. Emiatt az underground termelők a más forrásokból származó genetikai klónoktól függenek megbízható mag kínálat nélkül. A Kannabisz kultúra egyik ilyen istene Skunkman aka David Watson, aki ironikusan az egyike az egyetlen embereknek akik DEA Kannabisz behozatali engedélyt szerztek. DEA nagyon is tisztában az olyan média források, mint a “High Times” hatásával az underground kultúrára. Például az 1980-as években a DEA a High Times magazint célozta meg a “Zöld Kereskedő” hadműveletben, amiben jegyzékbe vették a potenciális termelőket és razziákat tartottak a kertjeikben.

A DEA növényírtásának és a kulturális média tenyésztési technikák manipulálásának kombinációja lehetővé tette az olyan vállalatok, mint a Bayer és a GW Pharma számára, hogy szabadalom monopóliumra tegyenek szert kiegyensúlyozott THC-CBD Kannabisz törzsekre. A GW Pharma belefogott egy nagyszabású kutatási programba az Egyesült Királyságban egyaránt magas THC és a magas CBD vegyületeket tartalmazó különböző kannabisz-alapú receptre kapható gyógyszerek fejlesztésére, a szabadalmaztatására és értékesítésére. GW Pharma még a különböző növény fajtákban és egyéb termékekben található CBD-THC “arányokat” is szabadalmaztatta. A kannabiszt ehhez a programhoz egy titkos helyen termesztik az Egyesült Királyságban. Legkésőbb 2003-ban a GW Pharma behozatali engedélyt kapott a DEA-től és importálta az első kannabisz kivonatait az USA-ba.

CBD és az ipari kender üzlet

Lásd: http://www.cannabisfarmer.com/treating-yourself-meet-dr-frankenbeanstein/

“Nemrégiben Dr. Frankenbeanstein egy másik konferencián Kanadában az ipari kender termesztés ellen beszélt Kanadában! A GW Pharm/Hortapharm félnek az kenderipartól, miért? Az alacsony hatóanyagtartamú ipari kender a GW csodaszerét termeli, a CBD-t, mint mellékterméket! Elsődlegesen egy gén van, amely megmondja a növénynek hogy az elsődlegesen CBD termelő vagy az elsődlegesen THC termelő legyen! A Bd gén állítja elő azt az enzimet, amely átalakítja a kannabigerolt CBD-vé, és a Bt gén azt az enzimet, amely átalakítja a kannabigerolt THC-vá. Ha egy növény csak Bt-gén örököl mindkét szülőtől akkor a kannabigerol alacsony mennyiságú CBD-t fog termelni, és fordítva, ha csak Bd gént kap mindkét szülőtől. Ha egy Bd gént kap az egyik szülőtől és egy Bt gént a másiktól, akkor nagyjából egy 50/50 kemotípusú növény jön létre, de ez nem igazi tenyésztés. A legtöbb növény a gyógyászati klubokban Bt homozigóta, ami azt jelenti, hogy nem termel jelentős mennyiségű CBD-t. Mivel a CBD valójában blokkolja a THC pszichoaktív hatásait, az amerikai tenyésztők nem ezt választották, annak ellenére, hogy rendkívül hatékonyan növelési a kannabisz gyógyászati ​​hatékonyságát, különös tekintettel a degeneratív idegrendszeri állapotokra, bármilyen pszichoaktiv hatás nélkül! A CBD-ről kimutatták, hogy önmagában nagyon hatékony kezelés szorongásos betegségekre, hasonló hatékonysággal mint a Valium és más benzo gyógyszerek, extrém függőség kialakulása és a lehetséges túladagolás veszélye nélkül! A Valium és a benzok a legveszélyesebb kábítószerek a leszokás szempontjából! Az elvonási tünetek sokszor rosszabbak, mint crack vagy heroin esetében!

Az egyetlen alkalom, amikor a kannabiszhasználók hozzáfértek nagyobb mennyiségű CBD-hez a hasis esetében volt, amit változó arányú Bd és Bt génekkel tenyésztettek! Így most ebben a formában a CBD nem áll semmilyen jelentős mértékben a gyógyászati ​​kannabisz használók rendelkezésére! Ha az ipari kender gazdák utol érik magukat, akkor egy nagyon szükséges gyógyszert tudnak előállítani, ami károsítja a GW Pharm/Hortapharm üzletét!”

“A Monsanto marihuánája”

“Az amerikai székhelyű Monsanto vállalat tavaly lett hírhedt, amikor a nyilvánosság felfedezte, hogy a nagy gyógyszeripari vállalat volt felelős az Agent Orange gyártásért a vietnami háború idején, a Roundup gyártásáért és forgalmazásáért amivel a dél-amerikai falvakat permetezték, veszélyes genetikailag módosított élelmiszerekkel való kísérletezésért és legutóbb a rettegett “terminátor” mag létrehozásáért”.

“A terminator magokat genetikailag úgy tervezték, hogy olyan növényt teremjenek ami nem hoz létre életképes magot, ami azt jelenti, hogy a termelők arra kényszerülnek, hogy visszamenjenek a Monsantohoz minden évben, hogy több magállományt vásároljanak az újratelepítéshez. A kormányok és a nyilvánosság akkor lett bizalmatlan a koncepcióval, amikor kiderült, hogy a terminátor mag esetleg átlépheti a fajok közötti határt és esetleg úgy terjesztheti el a meddőséget a növényvilágban, mint egy betegség.”

“A Monsantotól származó kannabisz magok szinte biztosan genetikailag tervezettek. A genetikailag tervezett növényeket lehet szabadalmaztatni és a Monsanto érdeke, hogy szabadalommal rendelkezzen minden mag felett amit árul. A mag szabadalmak biztosítják, hogy az olyan cégek, mint a Monsanto továbbra is profitálni tudjanak a magokból évről-évre, míg a mezőgazdasági termelők jogilag kötelesek szabadalmaztatott magokat vásárolni a szabadalom tulajdonosától, mint hogy egyszerűen csak tárolják azt ami a tavalyi termésből megmaradt.”

Ahogy azt megtanulhattuk a Majáktól az előző cikkben, a megmegtakarítás koncepciója szent és központi szerepet játszik a lelki és fizikai életformájukban. Ugyanez igaz a kulturális és vallási gyakorlatokra világszerte, legyél Keresztény, Buddhista, Hindu, Muzulmán, Zsidó vagy csak egy sima ősi Emberi Lény, a megtakarítás koncepciója az emberi társadalommal egyidős. Ha olyan vállalatok, mint a Monsanto, a GW Pharma, a Bayer és a HortaPharm véghezvihetik az érdekeiket, akkor a birtokukba kerül az összes kannabisz faj genetikai szerzői joga a bolygón. A GW Pharma és a HortaPharm kijelentették szándékukat, miszerint a Monsanto terminátor mag technológiához hasonló Kannabis törzseket akarnak létrehozni A törzseik mesterségesen manipuláltak, hogy “egyszeri steril nőivarú” növényeket teremjenek, ami megakadályozza az aratás képes mag reprodukcióját. Ezek azok a törzsek, amelyek arra várnak, hogy ellenőrzött, szabályozott, licencelt és adózott formában jóváhagyásra kerüljenek Kaliforniában a 19-es Javaslat és számos hasonló kezdeményezés elfogadása után szerte az Egyesült Államokban, amelyeket a Monsanto részvényesek közvetlenül finanszíroznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.